Ruská vejce
Ruské vejce je oblíbenou retro pochoutkou, potěší jako svačina, nebo jako pohoštění na oslavě. Použít do něj můžete váš oblíbený majonézový salát a salám. Chybět samozřejmě nesmí vejce natvrdo.
Suroviny pro 1 dávka
´
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 891 kJ / 452 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,44 g |
| Tuky | 23,41 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 779 mg |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,57 g |
| Sacharidy | 3,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci ve vroucí vodě vaříme vejce 9 minut. Poté je zprudka zchladíme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Krok 2: Na talíř rozprostřeme majonézový salát a do něj umístíme na měsíčky vajec.
Krok 3: Do okrajové části salátu zapícháme do kornoutků stočený salámek.
Krok 4: Vejce posypeme mletou sladkou paprikou a na kousky nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s pečivem. Dobrou chuť.
Zveřejněno 17. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruská vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRZB
Moje poznámka
Ruská vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRZB
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 3 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 5 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 9 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 43 minutami
Makovec IV.
Jandulka18 před 57 minutami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 1 hodinou
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 1 hodinou
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 2 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 4 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 5 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělá ruské vejce,
obložené mísy ruské vejce,
ruske vajicko,
obložené vejce,
ruské recepty,
henri vejce,
vejce v aspiku,
obložené vejce recept,
vejce v aspiku recept,
ruské vajíčko recept,
ruské vejce-recept,
ruske vajce,
jak připravit ruské vajíčko,
ruske vajicka,
ruská kuchyně recepty,
recept na ruské vajíčko,
obložené vejce v aspiku,
recepty z vajec,
ruská kuchyně,
recepty ruské kuchyně
Suroviny:
majonézový salát,
vejce,
poličan,
cibulka jarní,
paprika sušená sladká
Komentáře (17)
Bude to asi stejně zapeklité jako recept na "pravé" francouské brambory, sekanou nebo svíčkovou.
Půlky vajec, žloutky se vydlabou, smíchají se sýrem, kořením a petrželkou. Znovu se půlky vajec tímto naplní dají do mísy a jako plavou v domácí majonéze !!!
Vite pani !???! Takhle je to správně.
někdy udělám doma i na oslavu,ale to dělám,že vejce rozříznu na půlky a dám na bram.salát a ozdobím je jako žabáky,vítají to hlavně děti.
Díky za inspiraci
Asi ho někdy vyrobím, díky za recept.