Uzená vepřová žebírka jen tak do ruky

Vepřové maso Doba přípravy: 185 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 185 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

600 g uzených vepřových žebírek
1 cibule
5 stroužků česneku (3 prolisujeme, 2 necháme celé)
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky kajenského pepře
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme na dno pekáčku. Do pekáčku ještě přihodíme 2 stroužky česneku.

  2. Prolisujeme 3 stroužky česneku, smícháme se solí a s kajenským pepřem. Tuto směs natřeme na vrchní stranu plátu žebírek.

  3. Na cibulový podklad položíme plát uzených žebírek. Vše zalijeme vodou, tak aby sahala do poloviny výšky žebírek. U malého pekáčku jsou to tak 2 centimetry.

  4. Dáme do trouby, předehřáté na 200 °C a pečeme tak 15 minut. Pak plát obrátíme a pečeme dalších 15 minut. Potom vrátíme plát žebírek do původní polohy, snížíme teplotu asi na 180 °C a pečeme. Po 30 minutách povrch masa přelijeme vodou z pekáčku. Po dalších 60 minutách je hotovo. Žebírka jsou měkkoučká.

  5. Podáváme s chlebem a křenem. Dalamánek mi nahrazuje chléb, ale libo-li místo křenu hořčici, také dobrá volba.

Poznámka od kuchařky

Tento recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/uzena-veprova-zebirk...

Komentáře k receptu Uzená vepřová žebírka jen tak do ruky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: uzená vepřová žebírka priprava veproveho uzeného zebirka uzena zebirka vepřová uzená žebírka recept.nakladane uzene zebirko uzene veprove zebirka recepty uzená žebírka uzene zebirko vepřová žebírka uzená uzené žebírka uzena medova vepřová žebírka uzená zebirka v troubě recept uzená vepřová žebírka uzeny rebirka do trouby uzená žebírka recept uzená žebírka - recept příprava žebírek dušená uzená žebírka uzené vepřové žebírko veprove zebirka uzene