Kakaový jahelník s borůvkovou zmrzlinou

Susa Kuchařka: Susa

Moučníky , Ostatní 3 názory

Suroviny

250 g jáhel
200 ml mléka
3 zralé banány
2 vejce
3 lžíce kakaa
1 lžička přírodního čokoládového aroma
2 lžíce medu
špetka soli
kokosový olej na vymazání formy
250 g odtučněného tvarohu
mražené borůvky
lžíce medu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s mlékem vsypeme jáhly, přidáme špetku soli a vaříme, dokud jáhly nevsáknou všechnu tekutinu.

  2. Do uvařených jáhel vmícháme banány, které jsme si spolu s vejci rozmixovali na hladký krém. Přidáme ostatní suroviny a vzniklé těsto vlijeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 40 minut.

  4. Upečený jahelník podáváme s domácí zmrzlinou, kterou jsme si připravili rozmixováním tvarohu, mražených borůvek a medu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 165 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kakaový jahelník s borůvkovou zmrzlinou

  • Danca Danca(moderátorka)

    :-O tohle by mi chutnalo!!! Vyzkouším co nejdříve :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    :-p+:yes: trojúhelníček bych ráda ochutnala:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Lákavý moučník :yes: Přírodní čokoládové aroma neznám, ale doufám, že holandské kakao voní dostatečně :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: jáhelník recept jahelník s kokosovým mlékem jáhly, kakao recept jahelnik domácí jáhelník jahelnik s kokosovym mlekem recept