Jablíčkový jáhelník

Suroviny

250 g jáhel
1 l jablečného džusu
2 vejce
1-2 vanilkové cukry
3-4 jablka
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly minimálně dvakrát spaříme vroucí vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem.

  2. Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud jáhly nenasají všechnu tekutinu.

  3. Necháme vychladnout, osladíme vanilkovým cukrem, je-li potřeba, vmícháme žloutky a ušlehaný sníh z bílků.

  4. Do formy vyložené pečícím papírem vlijeme půlku směsi, poklademe na kousky pokrájenými jablky, zasypeme rozinkama a zakryjeme druhou půlkou jáhlové směsi.

  5. Povrch trochu pokapeme mlékem nebo smetanou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme zhruba 45 minut nebo dokud povrch nezezlátne.

  6. Necháme zcela vychladnout, opatrně vyndáme z formy a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

www.lucasinka.cz

Komentáře k receptu Jablíčkový jáhelník

Tématické fráze: jahelník s jablky jáhelník jablecny jahelnik jáhelník bez vajec jáhelník bez cukru jahelník jablečný jahelník s jablky a tvarohem tvarohový jáhelník jáhelník se zelím recept na jáhelník jahelnik recept jáhelník s jahodami jahelník se zeleninou rychlý jáhelník jahelnik zdravy s jablky jáhelník s mákem jahelník bez vejce jáhelník bez vajec recept jáhelník v jablečném džusu jahelník bez cukru a vajec