

Jablíčkový jáhelník
Suroviny
- 250 g jáhel
- 1 l jablečného džusu
- 2 vejce
- 1-2 vanilkové cukry
- 3-4 jablka
- rozinky
Postup přípravy receptu
Jáhly minimálně dvakrát spaříme vroucí vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem.
Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud jáhly nenasají všechnu tekutinu.
Necháme vychladnout, osladíme vanilkovým cukrem, je-li potřeba, vmícháme žloutky a ušlehaný sníh z bílků.
Do formy vyložené pečícím papírem vlijeme půlku směsi, poklademe na kousky pokrájenými jablky, zasypeme rozinkama a zakryjeme druhou půlkou jáhlové směsi.
Povrch trochu pokapeme mlékem nebo smetanou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme zhruba 45 minut nebo dokud povrch nezezlátne.
Necháme zcela vychladnout, opatrně vyndáme z formy a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablíčkový jáhelník
-
Dekuju za prijemne komentare. KDyz jsem doma delala klasicky jahelnik, moc velky uspech to nemelo, ale tenhle zmizel hrozne rychle a moc chutnal i me rocni dcerce, ktera ho dlabala jako bezedna
-
Joj, to vypadá dobře
Jáhly doma mám a tak to hned zítra zkusím
-
Super zdravy recept jako vzdycky. Diky, samozrejme bod a ukladam
-
-
Jana Remkova:Souhlasím
-
Jak jistě víš, tohle se mi moc líbí
. Pohanka, jáhly, jde jen o nápad