Medové koleno

SKADINKA Kuchařka: SKADINKA

Doba přípravy: asi 2 hodiny 4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

1 velké vepřové koleno
1 větší cibule
2 malé mrkve
1 menší petržel
kousek celeru
sůl
2-3 bobkové listy
1 kávová lžička celého pepře
1 kávová lžička jalovce
1 kávová lžička hořčičného semínka
2 stroužky česneku
5 lžic olivového oleje
1 lžíce kmínu
500 ml světlého piva
asi 2 lžíce medu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno očistěte. Cibuli oloupejte a překrojte na poloviny. Kořenovou zeleninu nakrájejte na větší kousky.

  2. Do vroucí osolené vody vložte pokrájenou zeleninu a koření. Přidejte vepřové koleno a vše na mírném ohni nechte vařit asi 60 minut.

  3. Česnek oloupejte, utřete se solí a vmíchejte je do oleje. Předvařené koleno vyjměte z hrnce a osušte. Vložte do pekáčku, potřete ochuceným olejem, posypejte kmínem a podlijte trochou piva. V troubě nechte při 190 °C péct. Koleno průběžně přelévejte výpečkem a podlévejte pivem. Med rozmícháme s troškou piva. Když je koleno měkké potřeme je medovou pastou a dopečeme dozlatova. Maso podáváme s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medové koleno

  • SKADINKA SKADINKA(autorka receptu)

    Merylas:taky možnost :)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Kolínko dělávám jiným postupem, nepředvářím ho. Nejprve dusím v troubě přikryté(může se i na plotně a pak dát do trouby) a pak už dopékám odkryté za častého přelévaní výpekem. Tekutinu v pekáčku nechám zredukovat na minimum, mám jen čistý výpek.

    Odpovědět

Tématické fráze: medové vepřové koleno pečené medové koleno medove pecene koleno predvarene koleno předvařené koleno na černém pivu jak pect koleno pečínky podlité pivem medivé koleno pečené koleno předvařené medové kolínko vepřové medové koleno

Zapomněl/a jsem heslo