

Vepřové koleno na česneku
Suroviny Dle potřeby
- 1 vepřové koleno
- 3 kusy cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- kmín
- bobkový list
- nové koření
Postup přípravy receptu
Očištěné a umyté koleno dáme vařit do poloměkka do hrnce spolu a česnekem, jednou cibulí, bobkovým listem, novým kořením a řádně osolíme.
Když je maso téměř uvařené, vybereme ho z vody, z vývaru uděláme chutnou polévku. Kůži kolena nařežeme do mřížky. Potom ho posypeme kmínem, znovu osolíme, nakrájíme zbytek cibule na kolečka a koleno na ni vložíme do pekáče, přidáme sádlo, a podlijeme trochou vody.
Koleno pečeme dle velikosti zhruba 2 a půl hodiny. při 200 stupňů celsia přikryté, až na závěr jej na 45 minut odkryjeme, aby kůže byla křupavá. Podáváme jej se sterilovanými cibulkami, strouhaným křenem, hořčicí a čerstvým křenem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové koleno na česneku
-
Koleno jsme si dali se zelím kyselým a bramborovým knedlíkem. Vařila jsem ho doměkka a pak jen půl hodinky připekla. Přidala jsem s dovolením fotku.
-
lakyk: Jen jsem chtěla upozornit začínající kuchaře, že tenhle recept se nemusí podařit, tedy pokud nemilují maso po africku.
Už jen ty nesrovnalosti v době přípravy: koleno nejprve vařím, pak ještě peču 2 a půl hodiny, odkryju a ještě dopékám 45 minut a všechno mi to trvá 2 a půl hodiny? To snad dokáže jen kouzelník
-
nn
-
Dlouho jsem nemohla přijít na to, jak připravit měkké pečené koleno. Teď je dělám podle Víti - cekropse a nemůžeme si ho vynachválit: http://www.toprecepty.cz/recept/34670-uterni-vepro... Za tři, tři a půl hodiny se upeče velké syrové koleno a netřeba rozpalovat troubu na 200 stupňů, ale opravdu ji dát nejprve na 100 a pak na 150 stupňů. Koleno je jako dort.
Nedovedu si představit, že bych maso skoro uvařila do měkka a pak ho ještě tři hodiny zprudka pekla v troubě. Ale je možné, že někomu peče trouba jen málo a že stupně neodpovídají.
-
Prosím - technická
: jaký je rozdíl mezi čerstvým křenem a strouhaným křenem?
Opravdu 45 minut při 200 st? Nebude ta kůže spíš spálená, než křupavá?