Medové koleno na černém pivu

cathleen Kuchařka: cathleen

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

zadní vepřové koleno
asi 150 ml černého piva
4 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
4 stroužky česneku
bobkový list
1 velká cibule
necelá lžíce medu
sádlo
drcený kmín
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koleno dáme do papiňáku, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, 2 stroužky česneku, pak maso osolíme, zalijeme přibližně 300 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut.

  2. Zbylý česnek rozetřeme a smícháme s medem a touto pastou pak potřeme celé koleno. Dno pekáče dobře vymažeme sádlem (popř. jen poklademe kousky sádla), posypeme krájenou cibulí a na ni uložíme koleno.

  3. Maso posypeme drceným kmínem, podlijeme pivem, přidáme i cca 200 ml vývaru a upečeme při 180 °C (asi 30-40 minut).
    Podáváme s chlebem, hořčicí a křenem.

Poznámka

Než jsem stihla říct, že bych chtěla fotku celého kolene, bylo naporcováno :))

Za recept moc děkuji Mánkovi - není snad dne, abych si na něj nevzpomněla http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 277 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medové koleno na černém pivu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: koleno na černém pivu pečené koleno na černém pivu a medu vepřové koleno na černém pivu a medu medové koleno pečené koleno veprove koleno na cernem pive vepřové koleno na pivu a medu pečené koleno s medem pečené koleno na pivu s medem pečené koleno na černém pivu s medem pečené koleno na pive a mede pečené koleno na pivě s medem vepřove koleno na černém pivu pečené vepřové koleno na černém pivu a medu pečené vepřové koleno s medem vepřové koleno na pivě s medem recept vepřové koleno na černém pivu koleno na černém pivě s medem pečené koleno na medu a pivu vepřová kolena na černém pivě

Zapomněl/a jsem heslo