Postup přípravy
Krok 1: Žebírka pokrájíme na menší kusy, potřeme je rozetřeným česnekem, osolíme a uložíme na noc do lednice.
Krok 2: Na dno železného hrnce, (u nás litinový po tatínkovi), dáme sádlo, uložíme žebra, lehce podlijeme vodou a zakryté dáme péct do trouby (200°C). Během dušení ještě podléváme, je-li třeba.
Krok 3: Asi po hodině mezi žebra přidáme kostky oloupaných brambor smíchané s obsahem plechovky, dosolené a okořeněné tymiánem a dodusíme doměkka. Před koncem můžeme poklici odkrýt a nechat maso zčervenat.
Zveřejněno 25. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beránkova žebírka z trouby (eintopf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BGDo
Moje poznámka
Beránkova žebírka z trouby (eintopf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BGDo
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 7 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 8 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 8 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 3 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 4 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 4 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 5 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 5 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 5 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 7 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 7 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 9 hodinami
Tématické fráze:
zebirka z trouby,
zebirka pásky,
železné trouby,
masový eintopf,
eintopf žebra,
fazole v rajské šťávě
Suroviny:
žebra,
sádlo,
brambory,
fazole,
sůl,
česnek,
tymián
Komentáře (1)