Postup přípravy
Krok 1: Žebírka pokrájíme na menší kusy, potřeme je rozetřeným česnekem, osolíme a uložíme na noc do lednice.
Krok 2: Na dno železného hrnce, (u nás litinový po tatínkovi), dáme sádlo, uložíme žebra, lehce podlijeme vodou a zakryté dáme péct do trouby (200°C). Během dušení ještě podléváme, je-li třeba.
Krok 3: Asi po hodině mezi žebra přidáme kostky oloupaných brambor smíchané s obsahem plechovky, dosolené a okořeněné tymiánem a dodusíme doměkka. Před koncem můžeme poklici odkrýt a nechat maso zčervenat.
Zveřejněno 25. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beránkova žebírka z trouby (eintopf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BGDo
Moje poznámka
Beránkova žebírka z trouby (eintopf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BGDo
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 45 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 46 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 47 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
zebirka z trouby,
zebirka pásky,
železné trouby,
masový eintopf,
eintopf žebra,
fazole v rajské šťávě
Suroviny:
žebra,
sádlo,
brambory,
fazole,
sůl,
česnek,
tymián
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.