Postup přípravy
Krok 1: Žebírka pokrájíme na menší kusy, potřeme je rozetřeným česnekem, osolíme a uložíme na noc do lednice.
Krok 2: Na dno železného hrnce, (u nás litinový po tatínkovi), dáme sádlo, uložíme žebra, lehce podlijeme vodou a zakryté dáme péct do trouby (200°C). Během dušení ještě podléváme, je-li třeba.
Krok 3: Asi po hodině mezi žebra přidáme kostky oloupaných brambor smíchané s obsahem plechovky, dosolené a okořeněné tymiánem a dodusíme doměkka. Před koncem můžeme poklici odkrýt a nechat maso zčervenat.
Zveřejněno 25. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beránkova žebírka z trouby (eintopf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BGDo
Moje poznámka
Beránkova žebírka z trouby (eintopf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BGDo
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 14 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 15 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 17 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže
Kajkajak před 3 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 3 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 4 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 5 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 5 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 5 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 6 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 7 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 7 hodinami
Banánový chlebíček II
Krize před 7 hodinami
Tématické fráze:
zebirka z trouby,
zebirka pásky,
železné trouby,
masový eintopf,
eintopf žebra,
fazole v rajské šťávě
Suroviny:
žebra,
sádlo,
brambory,
fazole,
sůl,
česnek,
tymián
Komentáře (1)