

Žebírka pečená v troubě ve stylu BBQ
Suroviny 2 porce
- 900 g vepřových žebírek
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 15 g kořenící směsi Rub uzený
- 150 ml grilovací omáčky
Postup přípravy receptu
Pekáček vyložíme alobalem a vložíme grilovací mřížku. Žebírka potřeme z obou stran hořčicí, třeba dijonskou a posypeme opět z obou stran kořením. Správně by se mělo do masa vmasírovat. Tentokrát je to hrubě mletá grilovací směs, kterou Kotányi nabízí jako rub uzený.
Vložíme do předehřáté trouby a přepneme na gril. Pečeme 5 minut spíše ve střední části trouby a pak přepeneme na funkci trouby, pečeme při teplotě 180 °C asi 90 minut. Pak zakryjeme alobalem, přesuneme pekáček níž a pečeme 60 minut.
Žebírka vyndáme z trouby, potřeme grilovací nebo BBQ či steakovou omáčkou. Opět zakryjeme alobalem a vrátíme do trouby. Pečeme v nižší části trouby ještě při teplotě 160 °C asi 30 minut. Žebírka rozdělíme podél kostí a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Krok za krokem (jakož i další recepty) na http://www.mojetara.cz/recipe/zebirka-pecena-podle...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žebírka pečená v troubě ve stylu BBQ
K receptu nejsou žádné komentáře.