

Rajská fazolovka
Suroviny 2 litry
- 250 g bílých menších fazolí
- 1 malý rajský protlak
- bazalka
- 2 zeleninové bujóny
- majoránka
- 100 g salámu gothaj
- 1 mrkev
- 1 velká cibule
- 8 stroužků česneku
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžička cukru
- olivový olej
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
Fazolky namočené přes noc dáme vařit, ne úplně do měkka. V hrnci s olejem osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev na malé kousky, zasypeme bazalkou, přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a česnek na plátky, chvíli orestujeme.
Pak přidáme nedovařené fazole i s vodou ve které se vařily, přidáme rajčatový protlak, citronovou šťávu, cukr, pokrájený salám a vhodíme zeleninové bujony.
Vaříme dokud fazole úplně nezměknou a dáme majoránku. Polévka je dost hustá, ale může se ještě zahustit instantní světlou jíškou a vhodíme nakrájenou pažitku.
Poznámka od kuchařky
Kdo by chtěl polévku ostřejší, přidá si chilli.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rajská fazolovka
-
Petrželko, ne že bych se chtěla chlubit
, ale jsem schopná uvařit polévku z čehokoliv
-
Bibi,kam ty na to chodíš?Super polívka,k tomu rohlík a je oběd
-
Hodně odvážná kombinace, Bibi!! Ale moc se mi líbí
-
Taky mame radi polevky a ja mam rada fazole jakkoli, takze 2. bod pro tebe.
-
jj, takovéhle polévky se u nás můžou pořád - jen teď to bude úplně do měkka ještě mix