Bagetky na plnění

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 3 názory

Suroviny

Na preferment:
150 ml (g) vody
150 g hladké mouky
1-2 g droždí
– smíchat a zakryté nechat 12 hodin v teple kvasit.
Dále:
150 ml (g) vody
35 g změklého sádla
1-2 lžičky cukru
2 lžičky soli
50 g žitné chlebové mouky
340 g hladké mouky
8 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu vykynout.

  2. Vykynuté vytáhneme z mísy na stůl, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 10 minut odpočinout. Pak vytvarujeme bagety, uložíme je na plech – můžeme lehce naříznout a necháme vykynout.

  3. Potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/25-30 min).

Poznámka

Bagetky jsou lehounké, pružné, s pevným povrchem a hezky děrovanou střídou. Po vychladnutí je možné je rozříznout, naplnit pomazánkou, zeleninou a sýrem (příp.šunkou), zabalit do potravinářské fólie a uložit do lednice.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 65 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bagetky na plnění

Tématické fráze: plnění baget plneni bagety plněná bageta recept plněni na bagety jak naplnit bagetu recepty na plnění bagety plneni bageta jak naplnit bagety jak hezky naplnit bagetu jak zabalit bagetky příprava plneni baget tepla bageta se syrem recept na šunkové bagetky teple jidlo k bagetě