Bagetky

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Slané pečivo 1 názor

Suroviny

300 ml vlažné vody
250 g hladké mouky
300 g celozrnné mouky
2 lžíce olivového oleje
1/2 kostky čerstvého droždí
1 lžička soli
1 lžička cukru
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vlijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek a poté přidáme obě proseté mouky, olej a sůl.

  2. Vše vypracujeme řádně na hladké těsto, které dáme na teplé místo kynout.

  3. Poté těsto rozdělíme přibližně na 8 dílů a z každého dílu vytvoříme bagetku. Předehřejeme troubu na 180°C a pečeme přibližně 10-12 minut.

Poznámka

Když vytvarujeme bagetky, tak špičkou nože je lehce nařízneme. Bagetky můžeme posypat různými semínky, ale taky nemusíme, záleží na vás.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bagetky

Tématické fráze: bagetka bagetky

Zapomněl/a jsem heslo