Bagetky

Suroviny

300 ml vlažné vody
250 g hladké mouky
300 g celozrnné mouky
2 lžíce olivového oleje
1/2 kostky čerstvého droždí
1 lžička soli
1 lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vlijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek a poté přidáme obě proseté mouky, olej a sůl.

  2. Vše vypracujeme řádně na hladké těsto, které dáme na teplé místo kynout.

  3. Poté těsto rozdělíme přibližně na 8 dílů a z každého dílu vytvoříme bagetku. Předehřejeme troubu na 180°C a pečeme přibližně 10-12 minut.

Poznámka od kuchařky

Když vytvarujeme bagetky, tak špičkou nože je lehce nařízneme. Bagetky můžeme posypat různými semínky, ale taky nemusíme, záleží na vás.

Komentáře k receptu Bagetky

Tématické fráze: bagetky bagetka bageta recept bagetky recept recept na bbagetu recept na bagetky recept na bagetu bagetky videorecepty fit bageta recept recept na italské bagetys kvákem top recepty na bagety recept na těsto italské bagetky recept na bagety recepr na bagetu recepty na bagetky bagatky