Postup přípravy
Krok 1: Biga má původ v Itálii a svou hustotou se podobá už hotovému těstu.
Používáme ji do těst s vyšším obsahem tekutiny. Významně prodlužuje trvanlivost pečiva a díky delšímu prokvašení mouky dává lépe vyniknout všem chutím i vůním jinak třeba zcela obyčejného pečiva. Krok 2: Umíchanou bigu zakryjeme proti osychání a necháme dvě hodiny kynout v teple. Pak ji můžeme uložit do lednice a použít kdykoliv během dalších 3 dnů.
Pouze je potřeba vyndat ji z lednice 1-2 hodiny před samotným zaděláním těsta, aby se ohřála. Pokud se zdá být velice hustou (špatně rozmíchatelnou), můžeme ji do budoucího těsta nakrájet nebo nastříhat obyčejnými nůžkami. Krok 3: K natrhané (nastříhané) bize přidáme zbytek surovin z receptu a uhněteme těsto, které necháme klasicky vykynout, pak vytvarujeme, opět vykynout a upečeme.
Používáme ji do těst s vyšším obsahem tekutiny. Významně prodlužuje trvanlivost pečiva a díky delšímu prokvašení mouky dává lépe vyniknout všem chutím i vůním jinak třeba zcela obyčejného pečiva. Krok 2: Umíchanou bigu zakryjeme proti osychání a necháme dvě hodiny kynout v teple. Pak ji můžeme uložit do lednice a použít kdykoliv během dalších 3 dnů.
Pouze je potřeba vyndat ji z lednice 1-2 hodiny před samotným zaděláním těsta, aby se ohřála. Pokud se zdá být velice hustou (špatně rozmíchatelnou), můžeme ji do budoucího těsta nakrájet nebo nastříhat obyčejnými nůžkami. Krok 3: K natrhané (nastříhané) bize přidáme zbytek surovin z receptu a uhněteme těsto, které necháme klasicky vykynout, pak vytvarujeme, opět vykynout a upečeme.
Zveřejněno 18. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biga
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lyPj
Moje poznámka
Biga
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lyPj
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 25 minutami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 13 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 15 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 2 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 12 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 15 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 16 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 18 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 18 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 18 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 19 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 20 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 20 hodinami
Tématické fráze:
biga,
kvásek biga,
testo biga,
biga na chleba,
biga kvásek,
biga do chleba,
biga recept,
chléb biga,
co to.je biga,
co to je biga,
pecivo z biga,
pečivo z bigy
Suroviny:
mouka,
voda,
droždí,
mouka,
voda,
droždí
Komentáře (1)