Špíz s americkými brambory

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 1:30 min. 4 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

sušická klobása se sýrem
ostravské klobásy
kuřecí maso
cibule
čerstvá paprika
sýr
žampiony
sůl
pepř
plnotučná hořčice
olej
citron
plnotučná hořčice
kari
sušená paprika
mletý kmín
brambory
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibuli, klobásky, kuřecí maso, papriku, žampiony a sýr na kousky nebo plátky. Vše postupně dáme na jehlu podle své chuti za sebou.

  2. Připravíme si do misky, tři lžíce oleje, jednu lžíci hořčice, vymačkáme půlku citronu, přidáme kari, papriku a mletý kmín, pořádně rozmícháme potřeme tím celé špízy a zabalíme do alobalu.

  3. Vložíme na pekáč a dáme na 150°C péct do trouby na 30 minut.

  4. Mezi tím si omyjeme brambory a dáme je na druhý pekáč a trošičku polijeme olejem a dáme taky péct na 45 min.

  5. Vyndáme špízy, sundáme z nich alobal a dáme ještě do trouby na 200°C na 15 min.

Poznámka

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 823 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špíz s americkými brambory

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Když dělám špízy a k tomu pečenou bramborovou přílohu, tak to peču všechno dohromady :-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Pekný recept,páči sa mi tá "marináda",špízy som dlho nerobila,takže:-p:yes:

    Odpovědět

  • teta.verca teta.verca

    špízy jsem udělala včera a moc nám chutnaly... jen jsem udělala nové brambory ve slupce, vydlabala jsem je a naplnila bylinkovo - smetanovou náplní - sýr Apetito (ale doporučuji spíše tvarohovoý sýr Lučina) rozmixovaný s čerstvou jarní cibulkou. Přidávám bodík, foto a velké díky :-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jurgen.k moooc hezké!!! Tak jsem zjistila, že špízy jsem dlouho nedělala;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jurgene, jasně, je to dobré zpracování a v teple:-D

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k(autor receptu)

    Bibinka ..... právě,že se moc grilovat nedá,tak aspon šup do trouby :-)

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Hmmmmm,to musí být mňamka:-):-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jurgene, tyhle věci jsou bezvadný a taky je to dobrý grilovat:yes: Každý rok přes sezónu to párkrát udělám, pokaždý jinak a vždycky je to dobrý-letos teda při tom hnusným počasí ani nevím jestli na to dojde:-( V každém případě máš 1.boda:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: špíz špizy s bramborem jak dlouho péct špízy jak dlouho péct špíz špízy s brambory spíz s brambory špíz s bramborem jak dlouho péct špízy v troubě jak grilovat brambory špíz z brambor bramborový špíz jak dlouho pect brambory kuřecí špízy v alobalu jak péct špíz špízy z brambor brambory na špízu špízy s bramborama jak dlouho pect kureci spizy brambory ke špízu jak péct špízy

Zapomněl/a jsem heslo