Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 089 kJ / 1 933 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,71 g |
Tuky | 22,23 g |
Vláknina | 27,21 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 361,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer, 10-12h před zaděláním těsta, umícháme rozkvas z kvásku, vody a žitné mouky a zakryté necháme do rána pracovat a kynout.
Krok 2: Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne všechnu, trošku si necháme na dosypání) a umícháme volnější těsto, které, omoučené, necháme kynout na teplém místě asi 1-2 hodiny.
Krok 3: Pak těsto lehce propracujeme, uválíme bochník a dobře omoučený ho necháme nakynout v ošatce.
Krok 4: Upečeme v dobře vyhřáté troubě (250°C/20min, 200°C/25min).
Zveřejněno 7. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vesnický chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MPwm
Moje poznámka
Vesnický chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MPwm
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 17 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Jirka44 před 14 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
terezachmelirova057 před 1 hodinou
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Kamikadze před 1 hodinou
Dýňovo-mrkvová polévka
llMichaelall před 3 hodinami
Buchta s meruňkami
Sasenka před 3 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
Olympus před 3 hodinami
Kuřecí prsíčka v tatarce
Wikki před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
Alenas23 před 3 hodinami
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 4 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 4 hodinami
Tématické fráze:
vesničky recepty,
vesnické recepty,
vesnický domácí chléb,
venkovský chléb recept,
vesnický chleba s kváskem recept,
podmáslová chléb pekárnománie rozkvas,
rozkvas na chléb recept,
kukuricny rozkvas,
vesnickerecepty
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
sůl,
olej,
kmín drcený,
podmáslí,
mouka celozrnná pšeničná jemná,
mouka hladká,
otruby
Komentáře (3)