Krkovička vesnického flamendra

maris Kuchařka: maris

4 porce Vepřové maso 37 názorů

Suroviny

4 plátky krkovičky
1 velká červená paprika
2 cibule
4 stroužky česneku
lišky - cca dvě hrsti
1 pikantní klobása
3 lžíce kvalitního kečupu
grilovací koření (ostřejší kořenící směs)
olej
1 lžíce másla
10 lístků bazalky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout.

  2. Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku, cibuli a česnek, kolečka klobásy, orestujeme, dáme kečup, mírně podlijeme a dusíme doměkka.

  3. Na závěr vmícháme jemně natrhané lístky bazalky a případně dochutíme solí.

  4. Lišky očistíme, osolíme a podusíme je na másle doměkka. Protože lišky pouští celkem málo vody, trochu je můžeme podlít aby se nespálily. Dusíme je cca 15-20 minut.

  5. Hotové lišky rozdělíme přímo na talíře na jednotlivé porce masa.

  6. Podáváme s bramborem nebo s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 91 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička vesnického flamendra

  • maris maris(autorka receptu)

    Elina: už aby byly, snad letos bude lepší rok na houby než ten loňský:-)
    děkuju:-)

    Odpovědět

  • Elina Elina(neregistrovaná)

    Nádhera:-Kaž porostou lišky,tak určitě vyzkouším:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    olahok: moc děkuju:-), myslím,že by šly použít i jiné lesní houby;-):-)

    Odpovědět

  • olahok olahok(neregistrovaný)

    Uvařeno, snědeno, pochváleno. Děkuji za bezva recept. Nechápu,jak mi to mohlo uniknout. Mít tak další lišky, hned zopakuji. Je to skvěle vymyšleno a foto je skvostné.

    Odpovědět

  • bužumbura bužumbura(neregistrovaná)

    bezva typ na oběd :-O:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Fotka prodává recept, to je bez debat:yes:
    Ale po přečtení jsem přesvědčená, že tohle musí být mooc dobré:-p

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Dooga: to jsi mi udělal radost:-)), moc si toho cením, že Ti chutnalo, protože Tě pokládám za opravdového znalce a milovníka dobrého jídla, které umíš skvěle připravovat. Fotka je krásná a já Ti moc děkuji;-):-)

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Po včerejším "nálezu" lišek jsem tento lákavý recept vyzkoušel. Žádnými slovy nejde popsat ta slast. :-pPřidávám foto i když moje foceni je proti tvému amatérské. Ale to jídlo je naprosto dokonalé. Kdyby to šlo přidám ještě mnoho bodů.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Nechápu:velice dobře jsi vystihl(a) svou přezdívku:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Nechápu:tohle je web o vaření,taky pro radost,žádná profi stránka,která by nutně potřebovala anonymní kritiku;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Už tady těm některým komentářům vůbec nerozumím. Buď někdo chce za každou cenu do něčeho rejpat nebo na tenhle web nechodí lidi pro inspiraci,ale otírat se o dovednosti jiných. Hrůza:-(:-//:-(

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Nechápu:ale o tom ten recept je..liška,bazalka....co je na tom k nepochopení,to NECHÁPU:-!:-!
    navíc..fotky jsou moc hezké:-K:-K,vy už jste sem nějakou vložil(a):-?:-?:-?:-? nebo nějaký recept od vás zde najdu:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Nechápu Nechápu(neregistrovaný)

    Nechápu fota, fakt .... pěkný fotky lišek a bazalky, ale co takhle pořádnou fotku toho receptu?! Kolikrát si asi neuvědomujete, co je tohle za web!!!

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p krása:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Ještě jednou moc děkuju:-K
    Vím, že je problém lišky najít, ale jestli je někdo bude mít, udělá mi radost, když vyzkouší;-):-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: flamendr flamendr recept krkovicka vesnický plátek směs z krkovičky co je to flamendr kančí flamendr lišky recepty vepřový flamendr krkovice nejlepší recepty směs s krkovičky luxusní krkovička recept na flamendra flamendr z vepřového masa jidlo flamendr recepty krkovička krkovička recepty guláš z lišek videorecept flamendr z vepřového masa jak udelat dobreho flamendra

Zapomněl/a jsem heslo