

Horká čokoláda
Suroviny 1 porce
- 12 čtverečků čokolády podle chuti (hořká, mléčná či bílá)
- trocha másla
- smetana (asi 40 ml)
- 1/2 hrnku mléka
Postup přípravy receptu
Připravíme vodní (parní) lázeň -2 hrnce, z nichž spodní je naplněn vodou, horní ne...
Zapneme sporák, do vrchního , prázdného hrnce vhodíme čokoládu, trochu másla a čekáme do rozpuštění.Přidáme smetanu, zamícháme.
Mléko v hrnečku ručním šlehačem vyšleháme do pěny (nemusí být nutně pěna, ale je to určitě lepší), kterou přidáme k čokoládě a necháme spolu prohřát, ochutnáme (můžeme přidat trochu cukru, ale doporučuji si vychutnat plnou chuť čokolády).
Čokoládu nalejeme do šálku a k šálku čokolády pak podáváme šlehačku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Horká čokoláda
-
Prosím o info, smetana jako ke šlehání nebo smetana např. 12 %? Asi jak kdo chce...?
-
Mám ráda horkou čokoládu..ale představa že na šálek vypiji "12 čtverečků čokolády podle chuti (hořká, mléčná či bílá), trocha másla, smetana (asi 40 ml)" To je hodně kalorická bomba....ale pro jiného proč ne? Bude to hodně dobré...