Ma'alubi - obraceny hrnec s lilkem a kurecim masem

Drůbeží maso Doba přípravy: 2 hodiny 20 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 2 hodiny 20 názorů

Suroviny

1/2 kg lilku
1/2 kg vykostěných kuřecích stehen
2 cibule
4 hrste sterilované cizrny
2 hrnky ryze (1 hrnek = 200 ml)
1 lžička mletého nového koření
špetka sušeného šafránu
1/2 lžičky mletého kardamonu
trocha hladké mouky
olivový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ryzí dobře propláchneme, necháme okapat, přidáme kardamon, nové koření, šafrán - promícháme a na trošce oleje (na pánvi) opečeme.

  2. Neoloupaný lilek nakrájíme na plátky (cca 1 cm), posolíme a necháme 20 minut vypotit. Poté ubrouskem osušíme, obalíme v mouce a osmažíme na pánvi dozlatova.

  3. Cibulí nakrájíme na kostičky, na oleji necháme zesklovatět, přidáme na větší kousky pokrájené maso a krátce orestujeme (necháme zatáhnout). Osolíme, opepříme.

  4. Do vyššího hrnce dáme nejprve masovou směs, poté poklademe plátky osmaženého lilku, posypeme cizrnou a nakonec přisypeme opraženou rýží. Nemícháme. Jednotlivé vrstvy dobře prosolíme.

  5. Přidáme studenou vodu, tak 2 cm nad úroveň rýže a pod pokličkou (na mírném ohni) dusíme doměkka, cca 50 minut. Podle potřeby dále podléváme.

  6. Po uplynuti doby sundáme poklicí, hrnec přikryjeme větším podnosem nebo talířem, obrátíme dnem vzhůru a necháme tak 20 minut odpočívat. Poté hrnec opatrně odděláme.

  7. Podáváme se zeleninovým salátem a kopečkem zakysané smetany.

Poznámka od kuchařky

Kureci maso je mozne nahradit hovezim nebo jehnecim masem.

Komentáře k receptu Ma'alubi - obraceny hrnec s lilkem a kurecim masem

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    To je tedy nádhera:-!:yes: a moc se mi líbí způsob jakým prezentuješ své recepty i s fotkami, tleskám ti a bodíka posílám:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: mňam, to je nádhera:-K:-K

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes: +1 vypadá to skvostně a mám moc ráda lilek

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    nádherný rcp jako vždy Aisho:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    :-K Několik Vašich receptů jsme doma dělali a byly moc dobré. Tenhle ukládám a brzo vařím.:yes::-))

    Odpovědět

  • rimanka rimanka

    velmi děkuji za tento recept, vše s lilkem zbožňuju!!!:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    aisha: těším se na Tvé recepty, jsou krásné a nádherně naaranžované;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no kurňa, to je zase dobrotka a každý tvoje jídlo strašně zajímavý:-p fakt paráda;-):yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Toto vypadá velmi dobře!!:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Cleverka Cleverka

    Krása:-p

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Moc moc pěkné :-):yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Holky, moc dekuji za komentare..:-K:-K:-K

    Tanicka: Safran je temer bez zapachu, spise se pouziva jako barvivo, krasne vse obarvi do zluta. Ve vetsim mnozstvi chutna horce, proto ho staci troska. Barvivo, ktere obsahuje se dobre rozpousti ve vode.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    HA!!! Vidím "Ma'alubi" a vím, že aisha jede! Krásný další receptík z velké dálky, díky za něj!!:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krása na mě kouká ze skla, radost pohledět;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Krásná kombinace a určitě velká dobrota:yes: Ten šafrán teda nemám :/ jak vlastně voní a chutná??? Budu se muset asi vypravit na další nákup koření :)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: lilek s masem pilaf s lilkem duseny lilek s kurecim masem