Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 098 kJ / 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,45 g |
Tuky | 22,92 g |
Vláknina | 9,95 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 171 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 65,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka jsem omyla, osušila a přendala do zapékací mísy.
V misce jsem smíchala kůru ze 2 pomerančů a 1 citronu. Ke kůře jsem přidala šťávu z obou pomerančů, šťávu z ½ citronu, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, najemno nakrájené oregano a šalvěj. Vše jsem pořádně promíchala a přelila tím připraveného králíka. Krok 2: Králíka jsem ještě trochu podlila vodou, překryla alobalem a pekla zakrytého zhruba půl hodinky při 180°C. Potom jsem ho odkryla a pekla dalších 45 minut. Ale, to záleží na velikosti vašeho králíka. (Musíte zkoušet vidličkou, jestli jde maso od kosti.) Krok 3: Během pečení jsem králíka několikrát podlévala vodou a na posledních 15 minut jsem k němu přidala rozmarýn a na proužky nakrájený pórek. Krok 4: Mrkev:
Mrkev jsem očistila a nakrájela na menší kousky. Potom jsem ji povařila v osolené vodě do měkka.
Po uvaření jsem ji přendala do pánve společně s máslem a medem. Nechala jsem med a máslo rozpustit a obalila v nich uvařenou mrkev. Krok 5: Omáčka:
Výpek, který mi zůstal pod králíkem, jsem přes sítko přelila do rendlíku. K němu jsem přidala špetku kurkumy, šťávu z jednoho pomeranče a ½ citronu. Omáčku jsem přivedla k varu, lehce osolila a zahustila kukuřičným škrobem. Pořádně jsem rozmíchala hrudky, minutu povařila a odstavila. Krok 6: Do talíře jsem nejdříve nalila trochu omáčky, na ní naskládala mrkev, králíka a jako poslední pečený pórek.
V misce jsem smíchala kůru ze 2 pomerančů a 1 citronu. Ke kůře jsem přidala šťávu z obou pomerančů, šťávu z ½ citronu, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, najemno nakrájené oregano a šalvěj. Vše jsem pořádně promíchala a přelila tím připraveného králíka. Krok 2: Králíka jsem ještě trochu podlila vodou, překryla alobalem a pekla zakrytého zhruba půl hodinky při 180°C. Potom jsem ho odkryla a pekla dalších 45 minut. Ale, to záleží na velikosti vašeho králíka. (Musíte zkoušet vidličkou, jestli jde maso od kosti.) Krok 3: Během pečení jsem králíka několikrát podlévala vodou a na posledních 15 minut jsem k němu přidala rozmarýn a na proužky nakrájený pórek. Krok 4: Mrkev:
Mrkev jsem očistila a nakrájela na menší kousky. Potom jsem ji povařila v osolené vodě do měkka.
Po uvaření jsem ji přendala do pánve společně s máslem a medem. Nechala jsem med a máslo rozpustit a obalila v nich uvařenou mrkev. Krok 5: Omáčka:
Výpek, který mi zůstal pod králíkem, jsem přes sítko přelila do rendlíku. K němu jsem přidala špetku kurkumy, šťávu z jednoho pomeranče a ½ citronu. Omáčku jsem přivedla k varu, lehce osolila a zahustila kukuřičným škrobem. Pořádně jsem rozmíchala hrudky, minutu povařila a odstavila. Krok 6: Do talíře jsem nejdříve nalila trochu omáčky, na ní naskládala mrkev, králíka a jako poslední pečený pórek.
Zveřejněno 17. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na pomerančích se sladkou mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KNBr
Moje poznámka
Králík na pomerančích se sladkou mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KNBr
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 19 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 23 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 10 minutami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 13 minutami
Míša řezy
Alena Kovarova před 19 minutami
Květáková polévka
vaclavtrnka2010 před 55 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Kucharinqqqq před 57 minutami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 1 hodinou
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 1 hodinou
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 2 hodinami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
kralik na pomeranče,
králík na pomeranči
Suroviny:
králík,
pomeranče,
citron,
sůl,
pepř,
pórek,
rozmarýn,
šalvěj,
koření oregáno,
olej olivový,
mrkev,
sůl,
med,
máslo,
pomeranče,
citron,
škrob kukuřičný,
kurkuma,
králík
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.