Dezert s čokoládou Margot a kysanou smetanou

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Doba přípravy: 30 minut + pečení 8 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Suroviny

1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku mléka
1 vejce
3/4 hrnku cukru
1/2 hrnku rozpuštěné máslové hery
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
1 nastrouhaná čokoláda Margot (100 g) + na posyp
kysanou smetanu na potření moučníku (400 g)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (kromě kakaa a nastrouhané čokolády) ušleháme dohromady, nastrouhanou čokoládu vmícháme do ušlehané hmoty. Těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přimícháme kakao.

  2. Světlé těsto vlijeme do formy, na něj nalijeme tmavé těsto a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 30 minut. Vyzkoušíme špejlí a pokud se na ni těsto nelepí, je moučník upečený.
    Formu na těsto vymažeme a vysypeme moukou, pokud ale použijete formu silikonovou jako já, tak není třeba vymazávat.

  3. Hotové necháme vychladnout a pak vyklopíme a zdobíme kysanou smetanou a nastrouhanou čokoládou Margot.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 129 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dezert s čokoládou Margot a kysanou smetanou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: čokoláda s kysanou smetanou top recepty moučníky s kysanou smetanou margot řezy s kysanou smetanou recepty na moučníky s kysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo