Vepřová roláda s jablky a vínem

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 90 min 2 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

2 plátky vepřové plece nebo kýty
2 kusy menších jablek
2 lžíce medu
80 g přepuštěného másla
šťáva z 1/2 citrónu
250 ml bílého vína (polosuché)
1 lžička solamylu
1 lžička hladké mouky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a srolujeme.

  2. V pekáčku zahřejeme zbytek másla a roládky na něm opečeme ze všech stran. Podlijeme vínem a přikryté vložíme na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.

  3. Mezitím nakrájíme jablka zbavená jadřinců na měsíčky.
    Z medu a citrónu uděláme marinádu, kterou potřeme jablka a přidáme je po 30 minutách k roládkám i s marinádou, která zbyla.

  4. Troubu stáhneme na 180 stupňů a maso pečeme doměkka za stálého podlévání výpekem.

  5. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče a šťávu zahustíme solamylem a troškou mouky (ta nemusí být, záleží na každém z nás).
    Příloha je zcela na naší chuti. Mně se k tomu líbily bramborové šišky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 85 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová roláda s jablky a vínem

Tématické fráze: veprova rolada s jablky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít