Slovenský krémeš
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba, kde je listové těsto nahrazeno medovými pláty.
Suroviny pro 1 plech
16 řezů
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 289 kJ / 5 805 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,96 g |
Tuky | 307,38 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 2,19 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 643,52 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenský krémeš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knK5
Moje poznámka
Slovenský krémeš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knK5
Nejnovější recepty
Čočkový chléb se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s rebarborou
Přidáno před 13 hodinami
Vícezrnné kaiserky
Přidáno před 18 hodinami
Restovaný chřest se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Jahodový koktejl podle ČSN
Přidáno před 20 hodinami
Nudličky vepřových jater v pikantní omáčce
Přidáno 27. 5. 2025 05:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cestovní perník
Vladka321 před 3 hodinami
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 9 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Miluska56 před 12 hodinami
Vepřové výpečky II
Nic_olS před 12 hodinami
Segedínský guláš
Nic_olS před 12 hodinami
Koláčky s tvarohem a meruňkami
Nic_olS před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Nic_olS před 12 hodinami
Cuketový perník
Nic_olS před 12 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 před 13 hodinami
Bábovka ze zbylých bílků
Mamaliska před 13 hodinami
Tématické fráze:
kremes,
kremež,
kremes recept,
domáci krémeš,
top recepty kremes,
krémeše recept,
recept na kremeše,
kremež recept,
kremes top recept,
babitčin kremeš top recept,
slovenské řezy,
top krémeš,
kremoš,
kremeše recept na youtube videorecept,
jak zužitkovat žloutky,
krémeše,
zákusek slovenský kremeš,
kremeš..,
dvou vrstvy kremes,
moucnik keremes
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
máslo,
vejce,
rum,
med,
sůl,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
žloutek,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (3)
na vrch dávam čokoládovú polevu.
Cesto vaľkám na pečiacom papieri (pod papier na linku dám pár kvapiek vody, aby sa nehýbal), potom prenesiem papier s cestom na plech. Nie je potrebné piecť na opaku plechu, ani mazať tukom, po vychladnutí sa papier ľahko zlúpne.