Pampelišková polévka podle Lidušky
Zdravá pampeliška má v kuchyni mnoho využití. Z listů pampelišky, chleba a vývaru můžeme připravit tuto dobrou polévku, která je díky smetaně krásně jemná. Podáváme ji například se ztraceným vejcem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 835 kJ / 1 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,71 g |
Tuky | 79,17 g |
Vláknina | 61,30 g |
Cholesterol | 252 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 68,62 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampelišková polévka podle Lidušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/orgN
Moje poznámka
Pampelišková polévka podle Lidušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/orgN
Nejnovější recepty
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno před 10 hodinami
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 13 hodinami
Rajčatový koláč
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno před 18 hodinami
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo jako polotovar
Kaill před 7 hodinami
Babiččina čočková polévka
Cikitaka před 8 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
AnezkaMoller před 8 hodinami
Mleté kuličky se dvěma druhy sýru pečené v troubě
ha.ry před 9 hodinami
Hamburgerové bulky (včetně celozrnné varianty)
AnnaP4 před 11 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Tjadja před 12 hodinami
Pomazánka Šmitec
mira65 před 12 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
Lidusenkaf před 12 hodinami
Pomerančový cheesecake
Jitulisek před 12 hodinami
Vepřové na paprice
Bilou před 13 hodinami
Tématické fráze:
pampelišková polévka,
polévka z pampelisky,
pampilšková polévka,
pampelišková polévka recept
Suroviny:
listy pampeliškové,
cibule,
máslo,
smetana ke šlehání,
chléb toustový,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř bílý mletý,
květ muškátový,
krutony,
vejce
Komentáře (3)