Řezy se zakysanou smetanou ke kafíčku

Cashira Kuchařka: Cashira

Doba přípravy: 35 minut 20 kousků Moučníky , Řezy 12 názorů

Suroviny

Na buchtu:
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
5 lžic kakaa
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
1 vejce
3/4 hrnku oleje
2 hrnky vody
2 lžičky octa
Na polevu:
2 zakysané smetany
1 smetana na šlehání
1 ztužovač šlehačky
2 vanilkové cukry
trochu oříškové čokolády na ozdobu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, cukr, kakao, kypřící prášek a špetku soli. Poté přidáme vejce, olej, vodu a ocet. Vše důkladně promícháme a těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 stupních.

  2. Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem a spojíme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Rozetřeme na upečenou a vychladlou buchtu a ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Hotovou buchtu můžeme dát ještě na chvíli zatuhnout do lednice.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy se zakysanou smetanou ke kafíčku

  • lucik lucik(neregistrovaný)

    Panebože, to sem již může dát kdokoli a cokoli. Obyčejná buchta a na to ušlehat šlehačku a zakysanku. To je vaření, páni!!!!:-//

    Odpovědět

  • žrout žrout(neregistrovaný)

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak se učím celý život. Ocet určitě vyzkouším;-):yes:

    Odpovědět

  • Cashira Cashira(autorka receptu)

    Bubutop, děkuji a určitě dej vědět, jak chutnalo. ;-):-K Jen ještě k tomu octu, nepoužívat ho do moučníků s mlékem, buchta by se pak mohla zdrcnout..:-! Takže ocet jen do moučníků s vodou, opravdu se toho nebojte, není tam ani cítit a věřím, že si všichni na buchtičce pochutnáte a sklidíte s ní úspěch. ;-):-K

    Odpovědět

  • bubutop bubutop

    :yes:pamatuju, jak moje tchýně kdysi omylem dala do nějakého moučníku místo oleje ocet a bylo ho asi 2 dcl a byla to famozní záležitost, byla to dobrota a nový recept byl na světě, tak určo bude tohle bašta, vyzkouším a pak písnu:yes::-K:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Cashira:tak to jsem ještě nikdy neslyšela,že ocet pomůže od drobivosti...díky za vysvětlení

    Odpovědět

  • Cashira Cashira(autorka receptu)

    Ocet je moje malé tajemství. ;-):-)) Přidávám ho do moučníků z důvodu, aby se buchta nedrobila..;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Cashira:ne..ocet není zakázaný ani jedovatý..jen jsem chtěla vědět,jakou tam má roli..nikdy jsem se s ním v moučníku tohoto typu nesetkala..na rozdíl od moučníků tomuto podobných,kterých tu je mraky

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Cashira: Ale děvčata se tě ptala na důvod octu, takže bys to jako autorka vysvětlit mohla ne? Ať se poučíme. Díky a není to ironie;-)

    Odpovědět

  • Cashira Cashira(autorka receptu)

    Ocet je tu snad nějaká jedovatá a zakázaná surovina:-?:-?:-?:-) Tak se nedivte a radši si tento výborný moučník upečte..;-)Pekla jsem ho už kolikrát a vždy zmizí rychlostí blesku.;-) Pěkný večer.:-))

    Odpovědět

  • pidaeva pidaeva

    Ahojky, taky koukám jak blázen !!!!

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-O:-O ocet:-?:-?:-? to proč:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: řezy se zakysanou smetanou řezy se šlehačkou a zakysanou smetanou buchta ke kafíčku výborná buchta ke kafíčku řezy s kysanou smetanou pečeme se zakysanou smetanou řezy se zakysanou smetanou a šlehačkou řezy ke kafíčku řezy ze zakysanou smetanou čokoládové pečeme s kysanou smetanou buchta se zakysanou smetanou a šlehačkou dobroty ke kaficku řezy ze zakysané smetany buchta s kyselou smetanou buchta se zakysanou smetanou dobrá buchta ke kafíčku mraky se zakysanou smetanou ke kafíčku cokoladova poleva se zakysanou smetanou moučník se zakysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo