Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 314 kJ / 75 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,20 g |
Tuky | 5,76 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 156 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 4,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurky nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Máslo našleháme se smetanou a hořčicí. Potom už stačí jen přimíchávat.
Krok 2: Přidáváme postupně sůl, pepř, okurky a cibuli. Dochucujeme všechny suroviny průběžně, každé okurky jsou jinak kyselé.
Krok 3: Posupně přidáváme mléko, až do požadované hustoty. Podle chuti přidáváme citronovou šťávu a troškou vody z okurek dochutíme.
Krok 4: Nakonec přidáme špetku cukru a omáčku dáme vychladit. Podáváme všude tam, kde máme rádi tatarskou omáčku.
Zveřejněno 5. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná tatarka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq0Y
Moje poznámka
Falešná tatarka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq0Y
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 4 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 6 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 6 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Tématické fráze:
tatarka s kyselé smetany,
tatarka z pomazankoveho,
tatarka ze zakysané smetany,
tatarka s máslem,
tatarka,
domácí tatarka z pomazánkového másla
Suroviny:
pomazánkové máslo bez příchuti,
smetana zakysaná,
hořčice,
okurky sterilované,
cibule,
mléko,
cukr,
sůl,
pepř,
šťáva citronová,
okurka čerstvá
Komentáře (4)