Kuřecí na kořenové zelenině

Suroviny 4 porce

4 kuřecí řízky
100 g slaniny
1 celer
2 kořenové petržele
3 mrkve
2 cibule
2 lžíce másla
100 ml bílého vína
2 lžíce hladké mouky
cca 3/4 l horkého masového vývaru
lžička celého nového koření
lžička celého pepře
3 bobkové listy
2 větvičky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na porce, osolíme a opepříme.

  2. V nádobě, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme máslo a necháme rozpustit slaninu, pokrájenou na kostičky. Vložíme kusy masa a opékáme je ze všech stran dozlatova až dohněda.

  3. Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli, celer, petržel a mrkev na kousky velikosti soust a troubu rozehřejeme na 200°C. Opečené maso obložíme kousky zeleniny a podlijeme horkým vývarem do dvou třetin výšky masa. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián a pečeme zhruba hodinu za občasného polévání masa výpekem.

  4. Upečené maso, slaninu a zeleninu vyjmeme do jiné nádoby pomocí děrované sběračky. Výpek necháme odpařit až na tuk a zalijeme bílým vínem. Opět necháme odpařit a zasypeme moukou. Prosmahneme ji a zalijeme zbytkem horkého vývaru. Vrátíme maso a zeleninu a za občasného promíchání necháme dusit 20-30 minut.

Komentáře k receptu Kuřecí na kořenové zelenině

Tématické fráze: kuře na kořenové zelenině kuřecí stehna na kořenové zelenině pecene kure na korenove zelenine pecene kure na korenove zelenine kuřecí na zelenine kořenová zelenina v soli recept kuře na kořenové zelenině kořenová zelenina v soli recept kuře na kořenové zelenině recepty kuřecí na kořenové zelenině kuřecí na zelenině recept kořenová zelenina recepty kuřecí maso na kořenové zelenině kuřecí kostky na zelenině kořenová petržel recepty krůtí maso na kořenové zelenině maso na kořenové zelenině kuřecí maso na zelenině petržel kořenová a zdraví petržel kořenová a zdraví