Ricottové kaiserky

Olga Urvalkova Kuchařka: Olga Urvalkova

Doba přípravy: 2 hodiny 4 ks Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

Těsto:
1 ricotta (tvaroh tučný)
3 PL psyllia
2 PL chia semínek
2 PL slunečnicových semínek
2 PL sezamových semínek
2 vajíčka
1 lžička soli
1 lžička prášku do pečiva
1 špetka kmínu drceného
Navrch:
1 vajíčko
1 PL sezamu (soli, máku...)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (semínka vcelku, nemletá) smícháme a necháme hodinu odležet.

  2. Vytvarujeme 4 kaiserky, nařízneme křížek, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem či tím, co máme rádi.

  3. Pečeme 1 hodinu na 160 °C dozlatova.

Poznámka

Jsou výborné, bezlepkové a bez mouky. Zdravé a plné semínek :)

Lepší dělat zrovna dvojitou dávku, je-li víc strávníků :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ricottové kaiserky

Tématické fráze: housky z ricotty ricottové housky riccotové kaiserky ricottové pečivo ricotove kaiserky ricottove bochanky riccotove pečivo riccotové housky rikotove kaiserky ricotové housky ricotta housky housky z ricoty ricottove houstičky riccotove houstičky housticky z ricotty ricotove pečivo ricotove houstičky kaiserka z tvarohu ricottove pečivo tescoma rikotove housticky

Zapomněl/a jsem heslo