Mrkvové kaiserky

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Domácí pekárna 7 názorů

Suroviny

200-250 ml mléka
1 lžíce olivového oleje
50 g najemno nastrouhané mrkve
350 g hladké mouky
100 g špaldové celozrnné mouky
1,5 lžičky soli
20 g droždí
1 vejce na potření
různá semínka na posyp
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme na 12 stejných kousků. Z každého kousku uválíme kuličku, vložíme ji na plech vyložený pečícím papírem a necháme 10 minut v klidu.

  2. Pak formičkou na kaiserky vyrazíme vzorek (nemáme-li formičku, tak kuličky trochu zploštíme a nařízneme do hvězdičky).
    Kaiserky otočíme vyraženým vzorem dolů na plech a necháme 15 minut kynout.
    Pak je zase otočíme nazpět, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 15-20 minut dozlatova.

Poznámka

Mrkev není vůbec chuťově cítit a jsou díky ní uvnitř pěkně žluté :o)

Nejdříve jsem dala 200 ml mléka a musela jsem ještě trochu přidat, takže mléko podle potřeby :o)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrkvové kaiserky

Tématické fráze: kukuricno mrkvove housky kaiserky recept formicka na kaiserky mrkvové domácí housky mrkvove housky domácí mrkvová houska mrkvove hosusky kaiserka recept kaizerky formičky