Ledvinkový kuba samotáře Rermora

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 2 hod 3 porce Pokrmy z vnitřností 6 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

3 ks vepřových ledvinek
3 ks střední cibule
hrst krup
hrst vloček
sůl
pepř (mletý)
paprika (mletá)
kmín (celý)
rozmarýn (špetka)
sádlo (vepřové)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky připravíme klasickým způsobem (nakrájíme, vyřízneme, propláchneme, necháme uležet v mléce či vodě na 24 hodin).
    Druhý den nejdříve několikrát propláchneme velkou hrst krup v horké vodě a dáme vařit do změknutí.
    Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme koření dle vašeho gusta a klasicky začneme ledvinky dusit.

  2. Zhruba 15 minut před koncem dušení přidáme velkou hrst vloček a dál dusíme.
    Následně přidáme již uvařené a propláchnuté kroupy. Ještě chvilku povaříme .

  3. Podáváme „rustikálně“ s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Ledvinkový kuba samotáře Rermora

Zapomněl/a jsem heslo