

Špagety po selském způsobu
Suroviny
- 500 g rajčat
- 500 g pórku
- 200 g mrkve
- 200 g cibule
- 100 g celeru
- sůl
- 4 lžíce oleje
- 250 g špaget
- 1 lžíce másla
- pepř
- tymián
- sůl
- 100 g nastrouhaného sýru
Postup přípravy receptu
Rajčata spaříme, sloupneme a rozčtvrtíme.
Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev, cibuli a celer nakrájíme na kostičky.
Špagety uvaříme.
Po uvaření scedit a propláchnout studenou vodou,necháme okapat a promastíme lžící másla.
V kastrolu zahřejeme zbytek oleje, přidáme cibuli, mrkev a celer, 5 minut restujeme, přidáme rajčata a bez pokličky vařte 5 minut.
Pórek vmíchejte až nakonec a povařte 1 minutu.
Směs ochutíme solí, pepřem a špetkou tymiánu.
Do zeleniny přidáme špagety, promícháme a servírujeme. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Špagety po selském způsobu
-
Suzzie: jj, vždyť přidat kus flákoty můžeš vždycky
-
Kriss:
No to je jasnéééé!!! Masoooooo!!!!
Ale i přesto, že jsme totální masožravci, tento recept vyzkouším! -
Něco tomu chybí
-
A nedávala jsem tam celer, který nejím.
-
Výborné! Já jsem tam ještě přidala trošku kečupu a místo klasických špaget jsem dala grahamové a bylo to pochutnáníčko :)
-
Tak to jsou teda špagety, které bych si hned dala
-
rajčátka jsem neloupala...jinak rychlé, zdravé, levné a nakonec i dobré