Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající bramborový salát

Chcete vyzkoušet neotřelou přípravu vařených brambor do salátu? Vyzkoušejte je uvařit v hustě osolené vodě. Tato technika vychází z vaření brambor v solné mořské vodě. Sůl z brambor vytáhne vodu a dodá jim dokonalou texturu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tom.palda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min pouze doba přípravy brambor na salát

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava, pouze doba přípravy brambor na salát)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celé brambory ve slupce dáme do hustě osolené vody. Na 1 litr vody použijeme 250 g soli. Přivedeme k varu a vaříme asi 30-40 minut (dle velikosti a množství brambor). Krok 2: Na bramborách se utvoří solná krusta a slupka se scvrkne. Brambory scedíme a necháme vychladnout. Krok 3: Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo protlačíme drátěným kolečkem. Krok 4: K bramborám přidáme ostatní suroviny, které máme rádi v bramborovém salátu. Dáme pozor na sůl. Salát dosolíme až nakonec po ochutnání. Necháme uležet v lednici.

TIP: Co se dává do bramborového salátu

Zveřejněno 11. 12. 2018

Poznámka autora tom.palda

Kdo uvěřil, uvařil a ochutnal, nechce jinak.

Takto vařené brambory mohou být odrůdy B nebo C. Nejlepší jsou samozřejmě A.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vynikající bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jwm9

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vynikající bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jwm9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vyzkoušené a moc dobré..přidala jsem fotku hotového salátu.:-)

pavlina.simr: Jelikož není gramáž brambor, vařila jsem podle sebe asi jen půl kila. A to určitě je dříve než za dvě hodiny. Když bude někdo vařit třeba více než kilo, to nevím. Taky záleží na druhu brambor.

pavlina.simr:mne sa ani 250 g soli na 1 liter vody nepozdáva.

Zajímavý nápad

O tomto způsobu vaření brambor čtu poprvé, také dávám do vody sůl, ale oproti tomuto je to minimální množství. Dovoluji si přidat odkaz na bramborový salát, který je v naší rodině oblíbený:https://www.toprecepty.cz/recept/9274-bramborovy-s...

yanull:
No, já z takto vařených brambor dělávám brkaši :yes:
https://www.toprecepty.cz/recept/41845-bramborova-...

casino: Casino, zcela výjimečně se mýlí. To není vaření brambor ve slupce v hodně slané vodě..."Tenerife" je přesně definováno - na litr vody 250 g soli, vařit dvě hodiny bez ohledu na velikost brambor a vychladnutí v té slané vodě. Vyzkoušejte, myslím, že nebudete litovat.:-K

Tahle metoda vaření brambor se jmenuje "Tenerife" - vaření brambor ve skoro nasyceném solném roztoku.
Se salátem s takto vařenými bramborami vyhrál soutěž Vitany o nejlepší bramborový salát 2017 "Pánkův mistrovský bramborový salát".
Děkuji za připomenutí, dělala jsem takto brambory na salát a stojí to za vyzkoušení. Čím déle necháme brambory chladnout tím budou slanější - moc nedoporučuji přes noc, raději tak po třech hodinách oloupat a použít.

Eja57: :yes: Zajímavá varianta salátu, dám odkaz:
https://www.novinky.cz/vanoce/456923-vyzkousejte-v...

Tématické fráze:
vaření brambor na bramborový salát, brambory vařené v solném roztoku, vaření brambor v solném roztoku, s kuchařem u plotny vídeňský bramborový salát, pánkův bramborový salát 2018, vaření brambor na bramborový salát, soutěž, způsob, bramborový salát recept, vinikajici braborovy salát, salát tenerife, soutěž o nejlepší bramborový salát, způsob vaření brambor, bramborovy sslat top recept, bramborový salát brambory vařené v solném rostoku, s kuchařem u plotny bramborový salát, recepty na vynikajcí bramborový saláty, bramborový salát top recepty

Suroviny:
brambory, zelenina, vejce, majonéza, jogurt, olej, sůl

Přidat fotografie receptu