Cuketový perník z remosky

tom.palda Kuchař: tom.palda

Doba přípravy: 30 + 45 4-6 porcí Moučníky , Perníky 0 názorů

Suroviny

240 g polohrubé mouky
1/2 sáčku Pernikového koření Vitana
1/3 prášku do pečiva
120 g práškového cukru
2 ks vanilkového cukru
1,5 KL kakaa
1/2 čokoládového pudinku
1 dl řepkového (slunečnicového) oleje
0,5-1 dl smetany na vaření
1/2 KL mleté skořice
320 g nastrouhané cukety
1 ks vejce
100 g rozinek
100 g kandovaná pomerančové (citronové) kůry
špetka soli
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Dopředu zalijeme rozinky a kandovanou kůru vodou, ať změknou, kdo chce, může rumem.
    Všechny sypké suroviny smícháme a potom do nich vmícháme ty tekuté a na závěr nastrouhanou cuketu a rozinky s kůrou (bez vody či rumu), těsto je polotekuté, pokud ho máte řídké, přidejte trochu mouky pokud málo, tak dejte více smetany.

  2. Do nádoby od remosky dejte pečící papír, hodně ho pomačkejte, ať se dobře vkládá) a na něj nalijte těsto. Potom ostříhejte přebytečný papír, ať se nepálí. Pečeme 45 minut, zkusíme špejlí a pokud se těsto na ni nelepí, je hotovo. Dobrou chuť..

Poznámka

Recept je určený pro ty, kteří si myslí, že to v remosce nejde, nebo nemají doma troubu a pro ty, co dostali cuketu a neví co s ní.. Místo smetany stačí mléko, ale nechtělo se mi otevírat celé, tak jsem použil smetanu..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cuketový perník z remosky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: cuketový pernik v v remosce

Zapomněl/a jsem heslo