Můj segoš

tom.palda Kuchař: tom.palda

Doba přípravy: 2 hodiny asi 8-9 porcí Vepřové maso 8 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

1 kg libového bůčku bez kostí
2-3 velké cibule
2x 0,7 sterilovaného zelí (sladkokyselého)
3 stroužky česneku
300-400 g žampionů
150-200 g sušených švestek
60 g sádla
1 smetana ke šlehání
1 PL hladké mouky
sůl
pepř
mletý kmín
paprika
koření dle chuti a libosti
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém papiňáku na sádle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky (asi 2x2 cm) nakrájené maso a orestujeme.
    Po čas restování osolíme a opepříme a přidáme papriku, vše podle toho, jak co máme rádi. Po orestování masa přidáme švestky a trochu podlijeme a dusíme asi pět minut.

  2. Přidáme překrojené zelí a nakrájené žampióny, okořeníme mletým kmínem a kořením dle chuti. Dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou..

  3. Na závěr smícháme šlehačku s moukou, vše smícháme a za stálého míchaní necháme mouku chvíli provařit..

Poznámka

Kdo nemá papiňák, tak použije velký hrnec a časy si upraví podle potřeby.

Já si část jídla nandám ještě vařící do čistých 0,7 l sklenic a zatáhnu víčkem, po vystydnutí dám do lednice a podle potřeby vytahuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Alternativy k tomuto receptu

    Zobrazit další alternativy

    Ohodnoťte recept: Můj segoš

    • bofinka bofinka

      Podobne si ukladam do lednice prebytek ve vode uvarenych fazoli. Nandam do sklenicek, utahnu vicko, otocim, necham vychladnout pak strcim do lednice. Do 14 dnu spotrebuji. Jsou mnohem chutnejsi, nez ty ulozene v mrazaku
      Pochopitelne v nich neni nic jineho nez voda a sul.

      Odpovědět

    • tom.palda tom.palda(autor receptu)

      Ahoj a díky za komentáře..Pro Rihana- dobré je to snist.. Pro Eja57- ano i tak by se to dalo říct, ale bigos je z několika druhů mas a dává se do něj i klobása a protože to není podle normovaného receptu, proto to nemůžu nazvat "Segedínský guláš", ale nazval jsem to po svém..Moc nemusím kysané zeli, tak proto taky to sterilované sladkokyselé. No, hlavní je, že pokud se někomu nelíbí a má výhrady, tak ho přece nemusí dělat.. V lednici to vydrží klidně i 14 dni ale to se ještě nestalo, tak jako to že by se to zkazilo. A co k tomu? Já mám rád a hodi se knedlíky, nebo tmavé pečivo, chléb..

      Odpovědět

    • Eja57 Eja57

      rihana: no, já bych to v lednici nechala tak max. 5 dní - vzhledem ke složení...knedlík určitě, ale klidně dobrý chléb...

      Odpovědět

    • rihana rihana

      Aha, tak to je něco jako segedinský guláš (zavařovaný na zimu), trochu miš maš, ale nemusí to být špatný. A co k tomu? Knedlíky?

      Odpovědět

    • Eja57 Eja57

      hosta: ty švestky a houby to trochu sunou směrem jinam - bigos...ale tam zase ne smetana a ne žampiony....

      Odpovědět

    • hosta hosta(moderátorka)

      Mne název trochu atypického segedínského guláše "segoš" (a není to tu poprvé) pohoršuje podstatně méně, než různé "dobrůtky", "ňaminky", "sny" a pod :-D;-)

      Odpovědět

    • MamlajdaD MamlajdaD

      Rihana: Také neznáte pokrm s tímto názvem? :-O:-( Tak to už jsme dvě!

      Odpovědět

    • rihana rihana

      Co to vlastně je a k čemu je to dobrý. :-O

      Odpovědět

    TIP dne na email

    Zapomněl/a jsem heslo