Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský bramborový salát (vítěz ČR 2010)

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

18. 2. 2012 18:30

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energie9 228 kJ / 2 205 kcal
Bílkoviny34,08 g
Tuky142,84 g
Vláknina43,87 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 2,00 g
Sůl4,80 g
Sacharidy174,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Salát je ze staršího časopisu Blesk-hobby, kde je uveden jako vítěz Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu-Hellmanns cup 2010. Je opravdu výborný a u nás byl k řízku.

Doporučuji vyzkoušet!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavel10

21. 12. 2014 02:46

Francouzský salát polovina i méně brambor a koř,zelenina to je mrkev a celer plus jedna čtvrtina majonéza.To je klasika a není to tak nezdravé jen pár žloutků a jinak olej který je bez cholesterolu a kalorie se snižují množstvím zeleniny.A do salátů je skvělý worchester který už skoro nido nepoužívá.A věřte je no mňamka a miluje jej celá naše rodina.A trochu cukru také nevadí,nesnáším kyselé saláty a to jakékoliv a nesmí tam být oliváč jako do zeleninových salátů jinak je to blaf,

Pavel110

21. 12. 2014 02:40

Marybar:Francouzský salát je hlavně z kořenové zeleniny,brabbor a majonéza.A pměr 1-1 a ještě mě překvapuje,že des se do majonézových salátů nedává worchester.Ale asi je to jiný francouzský salát než klasika.Já to tak dělám a každý se jen olizuje i když je tam dost majonézy.Ale zase je to v podstatě jen zelenina a brambory a majonéza to je v podstatě pár žloutků a jinak skoro samý olej.Tkže sice je to na tloušťku ale žádný cholesterol a množství zeleniny ty kalorie vyvažuje.

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 2. 2012 12:13

Věřím,že to byla mňamka:-p+8:yes:

Bibinka Bibinka

18. 2. 2012 19:58

Děvčata, omlouvám se, opravila jsem kolik jsem dala já, v originálu je jí 550 g a i to se mi zdá moc-tak sorry:-8se kaju...

vseumel

18. 2. 2012 19:47

Krásný to salátek. :-p:yes:

rebeka rebeka

18. 2. 2012 19:35

zajímavé.. s tou fazolkou zejména;-)
jo, s tou majonézou to bude jistě překlep;-)

Svetlana Svetlana

18. 2. 2012 19:21

...tak fazolky do bramborového salátu by mně fakt nenapadlo dát, ale - proč ne?...určitě na "vzorku" vyzkouším...ale - i mně se zdá kilo majonézy hodně - to je asi chybka, že?;-)

Marybar

18. 2. 2012 19:18

Mám dotaz.Majonézy je skutečně 1550g ? zdá se mi to hodně.Děkuji za odpověď.:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

18. 2. 2012 19:15

Ten vypadá moc dobře:-p+1:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

18. 2. 2012 19:11

Salátek vypadá moc dobře a určitě bude i dobrý, když vyhrál;-) Bibinko, posílám bodík:-)..+1:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: francouzký bramborový salát francouzký salát francouzský salát francouský salát francouský bramborový salát francouzský bramborový salát bez majonézy francozský bramborový salát bramborový francouzký salat bramborovýsalát hellmanns cup skvělý bramborový salát francouzský salát recept originál bramborový salát salát z fazolkových lusků hellmanns cup 2015 francouzskýbramborový salát feancouzský bramborový salát francouysky bramborovy salat bramborovy salat s worcestrem bramborový salát francouzký

Suroviny: brambory, mrkev, lusky fazolkové, hrášek, okurky sterilované, jablko, majonéza, sůl, šťáva citronová, omáčka worcesterová, pepř mletý

TopRecepty.cz

Francouzský bramborový salát (vítěz ČR 2010)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZnX