Francouzský bramborový salát (vítěz ČR 2010)

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 40 minut 6 porcí Saláty 10 názorů

Suroviny

700 g středních brambor
150 g vařené mrkve
1OO g vařených fazolkových lusků
200 g konzervovaného hrášku
100 g sladkokyselých okurek
120 g jablek
15O-200 majonézy
sůl
citronová šťáva (jak kolik kdo chce ochutit do kysela, já dala z půlky citronu) 1 lžíce worcestrové omáčky
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtverečky.

  2. V kastrůlku si uvaříme mrkev a fazolkové lusky do měkka tak akorát-nerozvařit!, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky spolu s jablkama, okurkama do mísy.

  3. Osolíme, opepříme, zastříkáme citronovou šťávou a worcesterem, všechno pěkně promícháme.

  4. Přidáme majonézu a můžeme dosolit, dokyselit a znovu promícháme a jdeme si pochutnat.

Poznámka

Salát je ze staršího časopisu Blesk-hobby, kde je uveden jako vítěz Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu-Hellmanns cup 2010. Je opravdu výborný a u nás byl k řízku.

Doporučuji vyzkoušet!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzský bramborový salát (vítěz ČR 2010)

  • Pavel10 Pavel10(neregistrovaný)

    Francouzský salát polovina i méně brambor a koř,zelenina to je mrkev a celer plus jedna čtvrtina majonéza.To je klasika a není to tak nezdravé jen pár žloutků a jinak olej který je bez cholesterolu a kalorie se snižují množstvím zeleniny.A do salátů je skvělý worchester který už skoro nido nepoužívá.A věřte je no mňamka a miluje jej celá naše rodina.A trochu cukru také nevadí,nesnáším kyselé saláty a to jakékoliv a nesmí tam být oliváč jako do zeleninových salátů jinak je to blaf,

    Odpovědět

  • Pavel110 Pavel110(neregistrovaný)

    Marybar:Francouzský salát je hlavně z kořenové zeleniny,brabbor a majonéza.A pměr 1-1 a ještě mě překvapuje,že des se do majonézových salátů nedává worchester.Ale asi je to jiný francouzský salát než klasika.Já to tak dělám a každý se jen olizuje i když je tam dost majonézy.Ale zase je to v podstatě jen zelenina a brambory a majonéza to je v podstatě pár žloutků a jinak skoro samý olej.Tkže sice je to na tloušťku ale žádný cholesterol a množství zeleniny ty kalorie vyvažuje.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Věřím,že to byla mňamka:-p+8:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Děvčata, omlouvám se, opravila jsem kolik jsem dala já, v originálu je jí 550 g a i to se mi zdá moc-tak sorry:-8se kaju...

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Krásný to salátek. :-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zajímavé.. s tou fazolkou zejména;-)
    jo, s tou majonézou to bude jistě překlep;-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...tak fazolky do bramborového salátu by mně fakt nenapadlo dát, ale - proč ne?...určitě na "vzorku" vyzkouším...ale - i mně se zdá kilo majonézy hodně - to je asi chybka, že?;-)

    Odpovědět

  • Marybar Marybar

    Mám dotaz.Majonézy je skutečně 1550g ? zdá se mi to hodně.Děkuji za odpověď.:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ten vypadá moc dobře:-p+1:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Salátek vypadá moc dobře a určitě bude i dobrý, když vyhrál;-) Bibinko, posílám bodík:-)..+1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzký bramborový salát francouzký salát francouzský salát francouský salát francouský bramborový salát francouzský bramborový salát bez majonézy francozský bramborový salát bramborový francouzký salat bramborovýsalát hellmanns cup skvělý bramborový salát francouzský salát recept originál bramborový salát salát z fazolkových lusků hellmanns cup 2015 francouzskýbramborový salát feancouzský bramborový salát francouysky bramborovy salat bramborovy salat s worcestrem bramborový salát francouzký