Lasagne z remosky

tom.palda Kuchař: tom.palda

4 porce Těstoviny 9 názorů

Suroviny

500 g lasagní
Bešamel:
1/8 másla
1 l mléka
2 plné PL mouky hladké
muškátový oříšek
sůl
Masová směs:
1 větší cibule
4 stroužky česneku
olej,
400 g mletého masa
plechovka loupaných rajčat(kousky)
sterilované lečo -1 sklenice 0,7 l
sůl
koření
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme masovou směs. No oleji zesklovatíme cibuli a česnek, přidáme maso a orestujeme. Potom dáme ostatní suroviny a koření dle chuti a sůl. Necháme chvíli povařit a odstavíme, směs je trochu řídká.

  2. Vyrobíme bešamel. Do rozpuštěného másla dáme mouku a uděláme světlou jíšku, potom do ní přidáme mléko a nastrouháme špetku muškátového oříšku, osolíme. Mícháme, až vznikne hladká omáčka.

  3. Do remosky nalijeme na dno bešamel, potom dáváme jednu vrstvu lasagní, bešamelu a směsi, až dojdou suroviny. Nakonec dáváme lasagne a na ně bešamel.

  4. Pečeme v remosce 45 minut. Pár minut před koncem pečení můžeme dát nahoru sýr a dopéct.

Poznámka

Mně těch lasagní stačilo necelých 400 g - a nebojte se osolit, lasagne to vstřebají.. já to měl trošku plané..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lasagne z remosky

  • Vlada@50 Vlada@50

    tom.palda: recept podle tebe si opsal náš soused-vdovec, pozval nás na oběd. Chutnalo moc a všem čtyřem známým jsem musel dát opsat tvůj recept. Jó když to chutná všem tak je to paráda!:yes::yes::-):-)

    Odpovědět

  • tom.palda tom.palda(autor receptu)

    Vlada@50 Taky možnost, ale jinak prostě nalámej pár plátu těch lasagni a těmi kousky to donastavuj.. To, že se budou místy trošku překrývat nevadí.. Ty nudle jsou taky dobrý nápad.. Hlavní ale je že to chutnalo, to potěší.:-):-)

    Odpovědět

  • Vlada@50 Vlada@50

    Žádný kouzla v ničem nehledám. Remosku doma nemáme, ale hlubší nerezový hrnec. Pláty těsta jsme dali tak jak se dávají. Ale aby nikde nebyly mezery, tak jsem je vysypal nudlema do polívky a dál všechno podle autora=chutnalo nám moc:yes::-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Dajda: Lasagne je nazev testoviny a Ital je pripravuje na desitky zpusobu, podle svych chuti a nalady.
    Bolonske lasagne jsou vyjimkou, protoze musi obsahovat prave bolonske ragu, besamel a parmezan. Platy testoviny by mely byt "zelene", tedy pripravene s pridanim propasirovaneho spenatu pri zadelavani testa, ale dogma to neni.
    Dalsi vyjimkou jsou Lasagne po neapolsku, ktere se pripravuji s rajcatovou omackou, smazenymi mini kulickami z mleteho masa, mozzarellou a ricottou.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    tom.palda: A kdo říká, že tam lečo nemůže být? Sice to nebudou pravé boloňské lasagne, ale proč ne? Recepty nejsou dogma, jak se šíří, tak se obměňují. U nás doma jsou v největší oblibě lasagne se špenátem a brokolicí, tak je Ital určitě neudělá! ;-)

    Odpovědět

  • tom.palda tom.palda(autor receptu)

    Jojo, máte pravdu, ale pro mě jako samotného chlapa je to rychle a jednoduché...:-Q Samozřejmě jestli někdo chce zvolit jinou náplň tak to určitě nebude žádný problém..:-):-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    tom.palda: ??? Já bych spíše viděla novinku v použití leča, to není u lasagní právě obvyklé.

    Odpovědět

  • tom.palda tom.palda(autor receptu)

    Vlada@50.. nehledej v tom kouzla a čáry.. věci se mají jednodušeji.. prostě ty pláty podle potřeby nalámeš a pěkně naskládáš a drobné mezery nevadí, ty vyplní náplň a bešamel..:-):-):-):-):-):-) No chce to trošičku víc času...
    No a v receptu je jiného to, že je dělaný v remosce, abych případným zájemcům ukázal že to jde.. Zkus to a poděl setaky o nějaký ten recept, je to fajn a lidi tady se jistě budou těšit....:-):-)

    Odpovědět

  • Vlada@50 Vlada@50

    Nic proti pisatel receptu, když se ale podíváte co jak dělá, co je v tomto receptu jinačího? Všechno stejné, jako běžný recept, jen je dělaný v remosce. Kde sehnal kulaté lasagně=, samovýroba. To se cení. :-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo