Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dědova dobrůtka

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

10. 1. 2019 15:52

Suroviny

Porce: 4 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 434 kJ / 1 777 kcal
Bílkoviny108,27 g
Tuky70,22 g
Vláknina20,20 g
Cholesterol 967 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,01 g
Sacharidy169,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaromira18 Jaromira18

10. 1. 2019 21:45

zizala: Já se nehádám, já Vám jen odpovídám. Já na žádný recept, když se mi nelíbí nic nepíšu, každý vaří jinak, každému chutná něco jiného každý jídlu dává jiný název, příklad:Bramorák, kramflek,cmunda atd.

zizala zizala (moderátorka)

10. 1. 2019 21:27

Jaromira18: :-O Jaképak "vždy"? Toto je teprve druhý recept, kde jsem vám psala komentář. Není moje vina, že nevíte, co je omeleta a hádáte se.

Jaromira18 Jaromira18

10. 1. 2019 21:08

zizala: Mně to nezajímá, asi by jste chtěla mně znechutit, psaní receptů to se Vám nepovede ,to že máte na mojich receptech vždy negativní komentář mi nevadí.

zizala zizala (moderátorka)

10. 1. 2019 21:02

Jaromira18: Ale já se vůbec nedohaduji o tom, zda je vaše jídlo dobré, věřím, že ano. Jen to není omeleta, nýbrž palačinka :-)
https://www.svet-potravin.cz/clanek/kde-vznikla-pa...

hospodyne

10. 1. 2019 20:58

Jaromira18: cituji: dáváme recepty jak to kdo vaří a ne, abychom sedli k počítači a většinou ty co neumí vařit tak krytyzovali.
Máte pravdu, proto kritizuji

Jaromira18 Jaromira18

10. 1. 2019 20:48

zizala: Je mi líto,vy si omelety pečte jak chcete. Takto to peču 45 roků, je to dobré, proto jsem to sem dala. To jak popisujete, já také dělám, ale říkáme tomu Trhanec.

zizala zizala (moderátorka)

10. 1. 2019 20:46

Edit: s tím sněhem z bílků jsem se zmýlila, omlouvám se.

zizala zizala (moderátorka)

10. 1. 2019 20:43

Jaromira18: No, správné názvosloví je u receptů dost důležité. Bramborová placka a bramborák také není jedno a to samé.

Jaromira18 Jaromira18

10. 1. 2019 20:39

hospodyne: Nechci se sváma přít ,pravdu mám pravdu já , nebo vy. Myslím si , zde dáváme recepty jak to kdo vaří a ne, abychom sedli k počítači a většinou ty co neumí vařit tak krytyzovali.

zizala zizala (moderátorka)

10. 1. 2019 20:34

Jaromira18: Ba ne, omeleta je z vajec s minimem tekutiny (kromě např. asi 2 lžic třeba smetany, která pomůže lepší vazkosti) a tudíž se nemusí (ani nemá) zahušťovat moukou. Taky je kypřejší, většinou se šlehá sníh z bílků. Opéká se jen po jedné straně.

hospodyne

10. 1. 2019 19:55

Jaromira18: to zcela jistě nemáte pravdu. Najděte si recept na omeletu - uvidíte rozdíl

Jaromira18 Jaromira18

10. 1. 2019 19:09

zizala: Je to omeleta,ale velice ráda vám dám recept na palačinky. 2 žloutky, 4 lžičky moučkového cukru, citronová kůra, 16 lžic mléka , 16 lžic hladké mouky, špetka soli ,přepuštěné máslo na pečení. Cukr, žloutky , sůl, citronovou kůru rozšleháme, přidáme mléko a nakonec přimícháme mouku. Necháme odpočinout. Těsto nalijeme na pánev a po obou stranách opečeme. Palačinky děláme tenoučké a omelety ne, protože se naplní a jen přehnou, buť na půl, nebo jako já jen lehce přes sebe.

zizala zizala (moderátorka)

10. 1. 2019 18:25

To není omeleta, ale palačinka. :-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dobrůtka dědovi recepty dobrůtka cz dědovy polévkové dědova omeleta recept dědova omeleta

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, voda, mléko, olej, cibule, žampióny, šunka, pepř, kmín celý, sůl, bujón houbový, petržel, omáčka worcesterová, voda

TopRecepty.cz

Dědova dobrůtka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l4Z1