Rozpékané bagetky s bylinkovým máslem

Suroviny

Těsto:
180-190 g vody
100 g bílého jogurtu
1 lžička cukru
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
500 g hladké mouky
12 g čerstvého droždí
Bylinkové máslo:
100-150 g másla
sůl
sekané bylinky
1-2 rozetřené stroužky česneku
Vše spolu utřeme dohladka.

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vlažné vody, cukru, droždí a 2 lžic mouky (vše z připraveného, odváženého množství surovin) umícháme jednoduchý kvásek, který necháme 20 minut pracovat.

  2. K hotovému přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které bude 45-60 minut kynout.

  3. Vykynuté ho na stole propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a ze všech vytvarujeme kratší bagetky. Necháme je nakynout v bagetovém plechu (nebo na obyčejném, klasickém plechu s pečícím papírem). Do bagetového plechu jsem je vkládala za sebou, dvě bagetky do jednoho důlku.

  4. Vykynuté potřeme rozšlehaným vejcem nebo je postříkáme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C/cca 12-14 minut) pouze do velmi světlé barvy.

  5. Bagety dobře vychladíme, svrchu několikrát šikmo nařízneme a v zářezech protřeme bylinkovým máslem. Po jedné je zabalíme do alobalu a uložíme do mrazáku.

Poznámka od kuchařky

Po příchodu hostů nerozmražené bagetky rozpečeme při 180-200°C/20 minut (na posledních 5 minut můžeme alobal roztrhnout). Asi nejvíc chutnají ještě teplé.

Recept z knihy Hrátky s těstem

Komentáře k receptu Rozpékané bagetky s bylinkovým máslem

K receptu nejsou žádné komentáře.