

Rozpékané bagetky s bylinkovým máslem
Suroviny
- Těsto:
- 180-190 g vody
- 100 g bílého jogurtu
- 1 lžička cukru
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 500 g hladké mouky
- 12 g čerstvého droždí
- Bylinkové máslo:
- 100-150 g másla
- sůl
- sekané bylinky
- 1-2 rozetřené stroužky česneku
- Vše spolu utřeme dohladka.
Postup přípravy receptu
Z trochy vlažné vody, cukru, droždí a 2 lžic mouky (vše z připraveného, odváženého množství surovin) umícháme jednoduchý kvásek, který necháme 20 minut pracovat.
K hotovému přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které bude 45-60 minut kynout.
Vykynuté ho na stole propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a ze všech vytvarujeme kratší bagetky. Necháme je nakynout v bagetovém plechu (nebo na obyčejném, klasickém plechu s pečícím papírem). Do bagetového plechu jsem je vkládala za sebou, dvě bagetky do jednoho důlku.
Vykynuté potřeme rozšlehaným vejcem nebo je postříkáme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C/cca 12-14 minut) pouze do velmi světlé barvy.
Bagety dobře vychladíme, svrchu několikrát šikmo nařízneme a v zářezech protřeme bylinkovým máslem. Po jedné je zabalíme do alobalu a uložíme do mrazáku.
Poznámka od kuchařky
Po příchodu hostů nerozmražené bagetky rozpečeme při 180-200°C/20 minut (na posledních 5 minut můžeme alobal roztrhnout). Asi nejvíc chutnají ještě teplé.
Recept z knihy Hrátky s těstem
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rozpékané bagetky s bylinkovým máslem
K receptu nejsou žádné komentáře.