

Kuře pečené na dvojím celeru
Suroviny
- 3-4 kuřecí čtvrtky
- 1/2 menšího celeru
- malá sklenice sterilovaného celeru (330 g)
- velká cibule
- máslo (nešetříme)
- koření na kuře jsem smíchala:
- sladká paprika
- mletý pepř¨
- mletý kmín
- špetka kajenského pepře
- špetka zázvoru
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso můžeme nechat vcelku, ale já jsem ho v kloubu rozdělila na menší kousky. Každý potřeme připraveným kořením.
Do pekáčku dáme nakrájený celer a cibuli na kousky. Komu nevadí lehce sladkokyselá chuť, dá celer ze sklenice i s nálevem, jinak ho scedí.
Poklademe masem a plátky másla. Podlijeme lehce vodou, přikryjeme a pečeme na 190 stupňů cca 35-40 minut. Poté odklopíme a dopečeme dozlatova a do měkka.
Během pečení maso poléváme výpekem. Podáváme s různě upravenou bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře pečené na dvojím celeru
-
Marie Svarcova: Děkuji Maruško
-
Eja57: Děkuji moc
-
Marie Svarcova: no teď jsem zjistila, že jsem sice už vařila ale nebodovala...a moc dobře si pamatuji, jak to bylo dobré...kombinace dvou celerů a HODNĚ másla, jak píše Mika, nešetříme, s brkaší...musím zase uvařit, bylo to fakt mooooc dobré
-
pěkný recept a krásné foto
-
mika59: Mili díky za radu zkusím to taky
-
Simona Skolakova: Simi já si namíchám rozpuštěné máslo nebo olej s paprikou a v poslední fázi pečení potírám...a to udělá tu barvičku a ještě to dochutí..
A děkuji moc..
-
To může být moc dobré,celer mám ráda
Mílo jak ty to děláš,že máš tak krásně do zlata kuře upečené,já ho takové nikdy nemám
a to se snažím