Kuře s dvojím vínem

maris Kuchařka: maris

Drůbeží maso 13 názorů

Suroviny

500 g kuřecích řízků ( měla jsem stehenní )
150 ml bílého vína
hrozny (bílého vína bez pecek)
1 lžička cukru ( nemusí být )
menší hrst vlašských ořechů
1 lžíce másla
olivový olej
drůbeží bujón
sůl
bílý pepř
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky opečeme na rozehřátém másle a oleji, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem.

  2. Z hroznu si dáme pár kuliček stranou, zbytek podélně rozkrojíme, přidáme k masu spolu s ořechy a zvolna dusíme.

  3. Když je kuře hotové, vložíme do výpeku zbytek hroznového vína a dochutíme.

Poznámka

Doporučuji podávat s máslovou kari rýží - do rozehřátého másla vmícháme kari, necháme rozpustit a promícháme s rýží, kterou jsme si připravili podle návodu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 108 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře s dvojím vínem

Tématické fráze: kuře s vínem fotky hroznového vína krutí stehenní řízek vína k drůbeži kuře s bílým vínem recept kure a hroznove vino kuře na kari s bílým vínem kuře na kari s vínem kure s ryzi a hrozny kuře vínem stehenní kuřecí řízky recept maso na bílém víně recept kuřecí stehenní bílé víno recept krutí stehenní maso dvojím bílé drůbeží maso recept kure vino recepty stehenní řízky krutí krutí stehenní řízky recept kureci vínem

Zapomněl/a jsem heslo