Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 783 kJ / 665 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,62 g |
Tuky | 14,21 g |
Vláknina | 5,09 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 494 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 33,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra, papriku nakrájíme na hranolky, česnek a cibulku i s natí na tenká kolečka a dáme do kastrůlku. Přidáme olej, všechno koření, mimo soli a promícháme. Vše ze všech stran asi 10 minut opékáme, přidáme škrob rozmíchaný v 1 velké lžíci vody a zahustíme.
Krok 2: Osolíme a podáváme se špagetami, promíchanými s kousky červené papriky, petrželkou, olivovým olejem a troškou nastrouhaného sýra. Nebo s tím, na co máte chuť, dobré je to i s chlebem.
Krok 3: Játra mohou být kuřecí, králičí, krůtí, ze všech je to dobré. Kdo chce více šťávy, zalije 250 ml horké vody a zahustí troškou vody, rozmíchanou s 1 lžící hladké mouky a chvíli provaří.
Zveřejněno 29. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra podle Marie Sarauer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B0KY
Moje poznámka
Játra podle Marie Sarauer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B0KY
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 55 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 1 hodinou
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
vepřová játra,
vepřová játra recepty,
vepřová játra recept,
játra recepty,
vepřove jatra,
recept na vepřová játra,
veprove jatra recepty,
vepřové játra recept,
játra recept,
veprova jatra v receptech,
recept veprová játra,
recepty na vepřová játra,
recept na játra,
recepty na vepřové játra,
recepty z jater,
recept na vepřové jatra,
recepty vepřová játra,
recepty s játry,
recepty-vepřová játra,
recepty jatra
Suroviny:
játra vepřová,
cibulka jarní,
paprika čerstvá červená,
česnek,
paprika sušená sladká,
kmín mletý,
pepř mletý,
maggi,
omáčka worcesterová,
olej,
škrob bramborový,
sůl
Komentáře (11)
Simona Skolakova: třeba kdo vyhraje v šachách, dostane večeři
hosta: přesně tak