Křehké vepřové řízky
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové či kuřecí řízky v těstíčku jsou snadné na přípravu a křehké a chutné při konzumaci. Maso odležením získá bonusy, čekání na finální úpravu jim opravdu pomůže.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 104 kJ / 25 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11,20 g |
Sůl | 28,00 g |
Sacharidy | 2,80 g |
– cukry | 1,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vepřové či kuřecí řízky v těstíčku jsou snadné na přípravu a křehké a chutné při konzumaci. Maso odležením získá bonusy, čekání na finální úpravu jim opravdu pomůže.…
Milovníky této polévky od její přípravy většinou odrazuje nelibý odér při vaření drštěk . Ale i když dnes je již možné koupit tuto polévku jako polotovar, mnozí nedají…
Na tento pokrm se hodí větší hlavičky žampionů, ideálně pak žampiony portobello. Použitím různých druhů sýra si sami vytvoříte nádivku dle vaší chuti. Sýrová omáčka sice…
Švejžužu je marinované kuřecí nebo vepřové maso, které je oblíbené svou chutí a rychlou přípravou. Podle našeho receptu si připravíme švejžužu z vepřového masa a…
Hutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány…
Máte rádi risotto, ale na to pravé krémové z Itálie si netroufáte? Vyzkoušejte smetanové rizoto podle našeho receptu, které je díky kari koření jemně pikantní. Použít…
Krkovička sama o sobě chutná skvěle, ale když ji doplníte pikantní zálivkou před pečením, vynese vás do nebes. Vepřové plátky podle našeho receptu jsou velmi jednoduché,…
Teplá bramboračka vonící po česneku, zelenině a čerstvých houbách přijde vždy k chuti. Vydatná polévka zasytí nejen při pochmurných dnech a zároveň bude skvělým…
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…
Připravíme si játra, které trošku pokrájíme, v misce si smícháme mouku s grilovacím kořením a v tom vyválíme játra, hezky se obalí. Na pánev si nalijeme trochu oleje,…
Plátky naklepeme a osolíme, omočíme ve směsi a dáme do mísy. Necháme odležet 24 hod. Poté smažíme na oleji. Podáváme s hranolkami, bramborem, kaší, rýží či chlebem.
Vepřové maso již nikdy nebude tuhé, pokud zkusíte tuto marinádu. Připravte si kýtu na grilování, k nedělnímu obědu nebo k večeři se zeleninou. Jistě zachutná všem a v…
Potřebujete udělat šťávu k již hotovému masu? Použijte suroviny, které budou po ruce, třeba i zmražené bylinky a konzervovaná rajčata. Připravenou šťávou lze použít i…
Vykoštěný králík nakrájený na kousky. Ke králikovi dáme všechny přísady, zamícháme a dáme do lednice na 1-2 dny odležet. Potom všechno orestujeme na oleji, aby se…
Kuřecí maso má velmi jemnou chuť a díky tomu se dá upravit na mnoho způsobů. Velmi oblíbeným je takzvaná čína. Kousky masa se naloží do pikantní marinády a nechají se 24…
Máte chuť na jídlo s vepřovým masem a spoustou zeleniny? Zkuste tuto čínu. Maso den předem namarinujete. Druhý den ho osmažíte a smícháte s dokřupava osmaženou červenou…
Kuřecí čtvrtky omyjeme, rozpůlíme na dvě části (vznikne osm kousků). Do většího hrnce dáme rozpálit olej a cibulku dozlatova osmahneme. Přidáme omyté, osolené…
Výborně ochucené řízky si dá rád každý milovník smažených nebo grilovaných dobrot. Doplňte tyto řízky vhodnou přílohou a zeleninovým salátem a váš oběd bude naprosto…
Sytou polévku vonící po česneku připravíme z hovězího vývaru, ve kterém uvaříme klobásu s kabanosem a česnekem. Uzeniny po vaření vyjmeme, nakrájíme a zalijeme polévkou,…
Z kohouta uvaříme silný vývar, což trvá asi 2 hodiny v papiňáku. Do vývaru nakrájíme maso z prsou a zavaříme zeleninu a bylinky. než zelenina změkne, tak si připravíme…
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…
Na másle osmažíme cibulku. Pak přidáme nastrouhanou mrkev nahrubo a společně ještě chvilku smažíme.Pak zalijeme vodou, přidáme zeleninový masox a povaříme.Přidáme…
Marinovaný losos je velkou delikatesou a snadno jej připravíte i doma. Chuť výrazné marinády a jemného masa lososa je skvělou kombinací, vhodnou zejména pro sváteční dny…
Vše pořádně promícháme a necháme do druhého dne v lednici naložené. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme do zlatova i s mraženou zeleninou. Podáváme s hranolkami nebo…