Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 221 kJ / 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,24 g |
Tuky | 38,91 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 3,04 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 26,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka. Na sádle opečeme maso a po chvíli přidáme cibuli s pórkem. Restujeme společně asi 6-7 minut.
Krok 2: Zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme kmín a sůl a vaříme 15-20 minut. Často promícháváme, aby se zelí nepřipálilo.
Krok 3: Když cibule změkne, zelí dochutíme octem a cukrem. Mělo by se podobat chutí hlávkovému. Maso tomu dodá dobrou chuť. Podáváme s brambory, chlebem nebo knedlíky.
Zveřejněno 11. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzené maso v pórkovo-cibulovém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jrvW
Moje poznámka
Uzené maso v pórkovo-cibulovém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jrvW
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 38 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 43 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
uzené maso,
uzené maso recepty,
recepty z uzeného masa,
recept s úzenym masem,
masové recepty,
uzeny maso recepty,
recepty na uzené maso,
recept na uzené maso,
recepty se zelím,
cibulové zelí,
cibulové zelí s porkem,
recept uzené maso,
uzené maso recept
Suroviny:
krkovice uzená,
pórek,
cibule,
mouka hladká,
sádlo,
vývar masový,
kmín celý,
sůl,
cukr,
ocet
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.