Kedlubnová polévka s hlávkovým salátem

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

Polévky 0 názorů

Suroviny

kedlubny
cibule
máslo
hladká mouka
hlávkový salát
vegeta
sůl
pepř
petrželka
množství dle počtu strávníků
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na drobné hranolky.

  2. Do kastrolu dáme rozehřát máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, restujeme asi 5 minut, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku.

  3. Zalijeme vodou, přidáme kedlubny, vegetu, sůl, pepř a za občasného míchání vaříme až jsou kedlubny měkké.

  4. Salát opereme, nakrájíme na nudličky, přidáme do polévky a minutku povaříme. Dozdobíme sekanou petrželkou.

Poznámka

Místo vody se může použít masový nebo zeleninový vývar, pak se nemusí dávat vegeta.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kedlubnová polévka s hlávkovým salátem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hlávkový salát recepty kedlubnová polévka video