Česnekové "halušky" s uzeným masem a cibulovým zelím

mika59 Kuchařka: mika59

Bramborová jídla 17 názorů

Suroviny

3 větší brambory (cca 500 g)
4 stroužky utřeného česneku
2 vejce
200 g polohrubé mouky
sůl
pepř
200 g uzené krkovice
hrnek překrájeného kysaného zelí
3 cibule
sádlo podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme najemno. Po chvíli vymačkáme část vody, přidáme česnek, sůl, pepř, vejce a mouku. Zpracujeme lehce tužší těsto. Zaváříme do osolené vařící vody přes haluškovač, nebo těsto odkrajujeme lžičkou. Když halušky vyplavou, scedíme a propláchneme je studenou vodou.

  2. Nakrájenou cibuli a kostky uzeného usmažíme do zlatavé barvy. Přisypeme zelí a společně opékáme cca 3-5 minut. Promícháme společně s haluškami a prohřejeme. Dochutíme a na talíři můžeme sypat strouhaným sýrem, ale není to nutné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 715 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česnekové "halušky" s uzeným masem a cibulovým zelím

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Vladimír 50: Vladimíre děkuji za moc milý komentář, potěšil mě ;-) :-K:-K

    Odpovědět

  • Vladimír 50 Vladimír 50(neregistrovaný)

    Miko 59 halužky podle vašeho receptu jsou výborné.Recept mám uložený,máte další dobrý nápad??:yes::yes::-K:-):-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    duchacek: Respektuji Váš názor, ale bramboráky se taky dělají se sýrem, slaninou nebo škvarky, ale pořád to jsou bramboráky..;-):-K:-) A proto jsem barbar? A sekaná svíčková se dělá i v restauracích a dělala už hodně dávno, jen to nikdo takhle neřešil...;-) Od toho jsou přece recepty...:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    duchacek: to je v pořádku, jen příště reagujte trošku klidněji, vše se dá vysvětlit ;-);-);-), jo a ještě trochu jazykového koutku - už jsem psala, co jsou nás halušky, víte, co je bramborák? Totéž těsto jako na halušky (tedy bramboráky), ale vylité do pekáče a pečený v troubě na sádle. Tak a už jste moudřejší. Jinak jsem ráda, že jste to pochopil :-K:yes:

    Odpovědět

  • duchacek duchacek

    tejaja: ;-)JO to je jiné :yes: kafe :-K
    a na to vejce jsem zapomněl ale tady v Česku jsou hrozné brambory tak aby to drželo pohromadě ????..no
    Mám poloviční Slovenku doma (tchán Slovák a tchýňka Češka )
    Pro mne budou halušky haluškama a nok nokem :-8:-8
    Tak proto ta reakce

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    duchacek: :-) Tak som Slovenka a za chudáka sa nepovažujem napriek tomu, že by som tieto halušky v pohode zjedla. Je pravda, že ja by som dala ten cesnak do mäsa, nie do halušiek, ale to veľa na veci nemení, chuť bude rovnaká. ;-) Ono nie sú halušky ako halušky...u nás sa haluškami nazýva aj to, čo inde pomenujeme ako noky. A predstavte si, že na Šariši povieme aj na rezance s makom halušky s makom. A každému je jasné, o čo ide, pretože halušky sa s makom nerobia. Ono nič nie je čierne alebo biele. Mimochodom, to vajce vám nevadí? To sa do klasických halušiek tiež nedáva, aj keď niekto ho tam dá. ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    duchacek: fajn, když halušky tak halušky, jenže: na Jablonecku je název halušky určen bramborákům :-p:-p:-p a slovenským haluškám se tu říká nočky, nokrlata, šišky. ;-);-)
    Jde pouze a jen o zavedený název, nikdo ho nemá patentovaný, jde o rodinu, kraj, zvyklosti.

    Odpovědět

  • duchacek duchacek

    spagetka: :-?když halušky tak halušky a příloha je příloha
    NE hlavní jídlo chudáci Slováčci
    to je to samé jako neše svíčková doté dát třebas karbanátek a prohlásit že to je svíčková asi to tak myslím....

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3<3urcite vyzkousim:-K:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    duchacek: Děkuji za názor..;-):-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    duchacek: nechápu proč, tady jsou míněny halušky jako příloha jinak ochucená. Brambory, rýži, těstoviny si taky děláte na desítky jiných způsobů, tak proč ne jinak ochutit halušky? Autorka to nevydává za originální slovenský recept :-O:-O:-O:-O:-O

    Odpovědět

  • duchacek duchacek

    Až ten recept budou číst Slovenky tak :-//:-//:-//:-//:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!
    do halušek dát česnek to udělá barbar a né kuchař.
    A to jsem Čech :-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!
    Tak že :no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

  • mika59 mika59(autor receptu)

    mysulka: Děkuji ;-):-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Elina: Eli není nic lepšího pro kuchaře, než taková to pochvala;-) děkuji...:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: halušky se zelím halužky halušky se zelím a uzeným masem halušky se zelím a uzeným masem zapečené v troubě recept halušky se zelím střapace s uzenym haluzky se zelim a uzeným masem nokrlata recept uzeného masa haluzky s uzenym halusky se zelim a uzenym testo na haluzky z brambor halušky s uzenym a sýrem halužky ze zelím a uzeným masem haluzky brambor halužky se zelím recept halušky na jiný způsob recept se zelím maso se zelím recept maso se zelím recept