Zima je pryč - je tu chřest

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 15 minut Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

chřest bílý
majonéza x holandská omáčka
sůl
citronová kůra
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. To podstatné je v "poznámce". Chřest rozlomíme cca v polovině, z "nožiček" uděláme polévku, hlavičky dáme do pařáčku a upravíme nad parou do "al dente".

  2. Servírujeme s trochou majonézy (ev. holandské omáčky), strouhneme trochu citronové kúry a jemně na talíři osolíme.

Poznámka

Chřest má spoustu odpůrců, co prý na tom kdo vidí.... bude to asi kvalitou běžně prodávanou... to si fakt můžu koupit třeba kedlubnu...

Ale tohle je letošní první, z Hostína u Vojkovic, na stole do 48 hodin od sklizně, mlaďoučký, zchroustala jsem dva jen za syrova, neloupala, jen napařila....

Neberte to snad ani jako recept - ale jako vítání chřestu. A v této kvalitě podle mne skoro nic dalšího nepotřebuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zima je pryč - je tu chřest

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recept na bílý chřest chřest recepty