Těstovinový salát s masem

Martina D. Kuchařka: Martina D.

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Pro začátečníky 0 názorů

Suroviny

1/2 balíčku těstovin
pečené nebo vařené maso (vepřové nebo kuřecí)
1/2-1 balení zmrazené zeleninové směsi (dle chuti)
10-15 dkg tvrdého sýra
koření na grilovanou zeleninu
sůl
plátek másla na osmahnutí zeleniny
Na dresink:
2 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce majonézy
1 lžíce kečupu
oregano
provensálské bylinky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme těstoviny dle návodu. Než se uvaří, nakrájíme uvařené nebo upečené maso (množství neudávám, protože tento salát dělám, když mi zbude maso od oběda.

  2. Na pánvičce rozpustíme plátek másla a osmahneme na něm zeleninu. Okořeníme kořením na grilovanou zeleninu a trošku osolíme.

  3. Uvařené těstoviny smícháme se zeleninou a případně dosolíme.

  4. Do misky dáme majonézu, bílý jogurt a kečup. Ochutíme bylinkami a dobře promícháme.

  5. Podáváme buď teplé nebo za studena. Na talíři přelijeme dresinkem a posypeme strouhaným sýrem.

  6. Tip: Když máme málo masa, můžeme přidat nakrájená uvařená vejce (pro doplnění více bílkovin do pokrmu).

Poznámka

Místo těstovin můžeme použít kuskus nebo uvařenou quinou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstovinový salát s masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: těstoviny a zmrazená zelenina

Zapomněl/a jsem heslo