Kuřecí stehenní řízek s omáčkou Rival

Drůbeží maso Doba přípravy: do 30 minut 4 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: do 30 minut 4 názory

Suroviny 2 porce

4 vykostěné stehenní řízky
sůl
1 lžičku koření Tandoori masala (červené)
1 lžíci hl. mouky na obalení
sádlo (kdo chce olej) na opečení
Omáčka:
1 kelímek smetany ke šlehání 30 %
půl balení (60 g) sýru Rival
Dokončení:
15 ks loupaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na suché pánvičce opražíme nasucho přepůlené mandle a necháme stranou k servírování. Pokud máme stehenní řízky s kůží, neodstraňujeme ji, neboť tuk je nositelem chuti. Řízky z obou stran osolíme, posypeme kořením a obalíme lehce v mouce, aby se koření při opékání nepálilo.

  2. Na pánvičce rozehřejeme tuk a pozvolna maso propečeme po obou stranách, vyndáme a uchováme v teple V jiné pánvičce nebo v téže po odstranění tuku dáme vařit smetanu, přidáme nastrouhaný nebo nadrobený sýr a za stálého míchání povaříme do požadované hustoty, není třeba solit . Čím déle se vaří, tím je hustší, ale pozor, po odstavení ještě zhoustne.

  3. Opečené maso podáváme se sýrovou omáčkou, posypané mandlemi, s přílohou z brambor a čerstvým salátem dle vlastní volby.
    Jako přílohu jsem opekla nasucho omyté, nakrájené brambory, po opečení jsem je polila výpekem a promíchala s nasekanou natí jarní cibulky, česnekem a mírně osolila.

Komentáře k receptu Kuřecí stehenní řízek s omáčkou Rival

Tématické fráze: kuřecí stehenní řízky kuřecí stehenní řízky recepty stehenní kuřecí řízky recepty kuřecí stehenní řízky recept recept na kuřecí stehenní řízky kuřecí stehenni řízek recept kuřecí stehenní řízek omačka k rizku recept na kuřecí stehenní rizek recept z kurecich stehenní řízky kuřecí stehenní recept recepty kuřecí stehenní řízek kuřecí řízky s omáčkou recept na kuřecí stehenní stehenní kuřecí recepty stehenní kuřecí řízky omáčka kuřecí stehenní řízek recepty stehenní řízky s omáčkou kuřecí stehenní recepty vykoštěné stehenní řízky se smetanou