Kuřecí stehenní řízek s omáčkou Rival

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: do 30 minut 2 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

4 vykostěné stehenní řízky
sůl
1 lžičku koření Tandoori masala (červené)
1 lžíci hl. mouky na obalení
sádlo (kdo chce olej) na opečení
Omáčka:
1 kelímek smetany ke šlehání 30 %
půl balení (60 g) sýru Rival
Dokončení:
15 ks loupaných mandlí
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na suché pánvičce opražíme nasucho přepůlené mandle a necháme stranou k servírování. Pokud máme stehenní řízky s kůží, neodstraňujeme ji, neboť tuk je nositelem chuti. Řízky z obou stran osolíme, posypeme kořením a obalíme lehce v mouce, aby se koření při opékání nepálilo.

  2. Na pánvičce rozehřejeme tuk a pozvolna maso propečeme po obou stranách, vyndáme a uchováme v teple V jiné pánvičce nebo v téže po odstranění tuku dáme vařit smetanu, přidáme nastrouhaný nebo nadrobený sýr a za stálého míchání povaříme do požadované hustoty, není třeba solit . Čím déle se vaří, tím je hustší, ale pozor, po odstavení ještě zhoustne.

  3. Opečené maso podáváme se sýrovou omáčkou, posypané mandlemi, s přílohou z brambor a čerstvým salátem dle vlastní volby.
    Jako přílohu jsem opekla nasucho omyté, nakrájené brambory, po opečení jsem je polila výpekem a promíchala s nasekanou natí jarní cibulky, česnekem a mírně osolila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehenní řízek s omáčkou Rival

  • Eja57: :-K v podstatě jde použít jakýkoli plísňový sýr, já zrovna měla doma tento, někdy dávám Gorgnzolu. Hezký den :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    magdalenka: takže spíš něco jako gorgonzola dolce?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja u nás kupujem tatranský rival - polomäkký zrejúci syr s modrozelenou plesňou. Je jemný a menej aromatický.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Podle foto předpokládám, že Rival = Niva? Nebo aspoň hodně podobné?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo