Zatloukané řízky se smetanou

moschus Kuchař: moschus

Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

vepřové řízky dle počtu strávníků
strouhanka
vejce asi tolik jako na klasický trojobal
šlehačka dle množství řízků
Samozřejmě sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky osolte.

  2. Do řízků z obou stran zatlučte strouhanku, řízek protáhněte vejci a rychle z obou stran mírně do zlatova usmažte.

  3. Pekáč (zapékací misku) lehounce vymažte máslem, vyskládejte řízky, vše zalijte smetanou a zapečte. Podávejte z brambory, hranolky...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zatloukané řízky se smetanou

  • bucecek bucecek

    Výborné jídlo, mělo úspěch :yes:, určitě ho nedělám naposledy :-8

    Odpovědět

  • petdoly petdoly

    dnes jsme měli k obědu a bylo to výborné, určitě budem dělat zas, přidávám fotečku a bodík také :-K:yes:

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    včera jsem je dělala z kuřecího masa....výborné....:yes:bodík letí;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • moschus moschus(autor receptu)

    Pro vybusnou!!šlehačky dávám podle počtu řízečků.Na 4 řízky 1 šlehačku.Když dáš dvě tak se nic nestane,bude víc sosíku na brambůrky.Nějak jí tam dávám od oka.Maso by nemělo v té šlehačce vyloženě plavat.Takže záleží i na velikost těch řízků:-))Když to přeženu na 4 řízky určitě ne 4 šlehačky.:-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    moschus prosim ta....kolko davas tam cca smotany...ja netusim, ci to ma v tej smotane plavat, alebo len tak hojne zaliat po povrchu, alebo ako .....

    Odpovědět

  • moschus moschus(autor receptu)

    Děkuji vybusné za fotografii!:yes:A Janě za radu.:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jej...rizky naruby..hned tam idem kuknut

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    moschus- to nebyla výčitka, že tady nemáš fotku!:-)) Přečetla jsem si, že je bude vybusna dělat a věděla jsem, že foto přidá a vidíš, je tady!:yes: A super:-p To je výhoda tady, že můžeš přidat fotku k jakémukoliv receptu, který tady je. Ať už má, či nemá fotku, aby nakonec každý viděl, že jsi to vyzkoušela a že se ti to povedlo, nebo, třeba i nepovedlo. Ale fotka dobrého jídla nás vlastně skoro donutí si to jídlo uvařit, protože jíme hlavně očima. Vybusna:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    dnes som ich podla planu v *co uvarit* teda spachala. rezniky su velmi dobre, este som ich na takyto sposob nikdy nevarila a skoda ze som nepochopila, ze ta smotana mohla tvorit sosik na zemiaky. dala som ju prilis zredukovat. dala som na radu svetlany a prihodila som cibulu a anglicku....a bolo to skvele. doma to chutilo a davam plusovy bodik.

    Odpovědět

  • moschus moschus(autor receptu)

    Jani,až budu dělat,ak vyfotím.Jsem tu nová,tak se recepty teprve učím sem vkládat a trochu se tu orientovat.Tak se omlouvám.:-8:-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak, dnes byly řízky naruby a příště budou tyhle, škoda, nevšimla jsem si, že tady není foto, už mohlo být:-( Ale řízky naruby byly taky skvělé;-)

    Odpovědět

  • moschus moschus(autor receptu)

    Světlano děkuji Vám za typ.Někdy,až budu zase dělat tak vyzkouším:-);-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...a když dáte na řízky cibuli a anglickou, tak budete vyhánět sousedy ode dveří...;-);-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zatloukané řízky rizky naruby se smetanou řízky naruby zapečené se smetanou obraceny rizek se smetanou zatloukaný řízek rizky na slehacce vepřové řízky ve šlehačce veprove rizky na smetane řízek se smetanou řízky ve šlehačce obrácený řízek ve šlehačce trojobal naruby veprove rizky se smetanou šlehačkové řízky obrácený trojobal vepřové řízky na šlehačce řízky se šlehačkou veprovy rizek v trojobalu se smetanou řízky naruby kuřecí stehenní řízky se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo