Jednoduchý desert s ricottou

tejaja Kuchařka: tejaja

3 porce Moučníky , Ostatní 8 názorů

Suroviny

250 g tvarohu
250 g ricotty
100 g medu
jahody, banán, ostružiny, borůvky…
citronová šťáva
šlehačka
moučkový cukr (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh, ricottu a med rozmixujeme. Necháme v chlade 1 hod postáť.

  2. Potom lyžicou vytvarujeme z hmoty na tanieriky 3 mištičky.

  3. Ovocie premiešame s citrónovou šťavou (väčšie prekrojíme) a cukrom (ja cukor nedávam, dezert je dosť sladký vďaka medu).

  4. Vložíme do riccottovej misky, ozdobíme kopčekom šľahačky a podávame.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduchý desert s ricottou

  • Eja57 Eja57

    magdalenka: já bych tipla, že opečené tak, aby to chrastilo....

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    yanull: a co bolo hrkotave??? :-8

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Také na slovenský jazyk nedám dopustit a musím uznat, že velmi libozvučný a sluchu lahodící. Zde z jednoho receptu si dodnes pamatuji slovo ..... kým nejsú hrkotavé ...úžasné ;-):-K:-):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Eja57: Ďakujem. :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    tejaja: no ja to hovorím odjaktěživa - slovenčina je krásný jazyk:yes::-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Eja57: :-):-) Miska je jasná, a malá miska je mištička, je to zdrobnenina. :-D<3

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Sorry, plevelím pod receptem, ten se mi moc libí:yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Holky slovenské - povezdte mi, ako to je ve slovenčině - miska = miska to je jasný, ale mistička česky = mištička po slovensky, fakt? Mi se to slovo tak líbí, libozvučné:yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo