Grilovaná zelenina s pestem
Postup přípravy
Krok 1: Z oleje, soli, pepře, nejméně 2-3 hrstí nasekaných bylin a utřených stroužků česneku připravíme pastu. Můžeme přidat i kousek cibule.
Krok 2: Zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky a cukety nakrájíme na plátky, posypeme trochu solí a necháme 15 minut stát. Pak je osušíme ubrouskem, malá rajčata a papriky necháme vcelku, pouze rajčata nahoře nařízneme do křížku. Zeleninu potřeme kořenící pastou podobnou pestu a na mírnějším ohni opékáme z obou stran.
Krok 3: Jde to i v troubě na mřížce s podloženým pekáčem. Podáváme s kvalitním (nejlépe domácím) kečupem a pečivem.
Zveřejněno 4. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilovaná zelenina s pestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o1JK
Moje poznámka
Grilovaná zelenina s pestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o1JK
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 38 minutami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 7 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 9 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 30 minutami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 39 minutami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 2 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 2 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 2 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 3 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 4 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 8 hodinami
Tématické fráze:
grilovaná zelenina v troubě
Suroviny:
lilek,
cuketa,
rajče,
paprika,
česnek,
petrželka,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (2)